Κομοτηνή: 3-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Κομοτηνή: 3-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Προσφυγικό -Μεταναστευτικό

Δίπλα στις δυνάμεις ασφαλείας στα σύνορα οι μητροπολίτες Ξάνθης και Ροδόπης
Τα σύνορα στις Καστανιές Έβρου επισκέφτηκαν οι τέσσερις μητροπολίτες της Θράκης, ανάμεσά τους ο Ξάνθης και Περιθεωρίου, Παντελεήμων και ο Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων. Οι ιεράρχες μετέβησαν στο φυλάκιο και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στις δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή.

Δήλωση του Μητροπολίτη Ξάνθης για την επίσκεψή του στον Έβρο
«Δώσαμε τις ευχές μας, αλλά και να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον στρατό μας, στην αστυνομία, στην πυροσβεστική, στους δημάρχους εδώ της περιοχής και στον λαό για τον αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες και την προσπάθεια που κάνουν για να διαφυλάξουν τα σύνορα της πατρίδας μας.» δήλωσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων και σημείωσε « Είδαμε να έχουν ακμαίο το φρόνημα τους, να είναι ευδιάθετοι και τώρα υπάρχει μια ηρεμία και αυτό είναι ευχάριστο» δήλωσε μετά την επίσκεψη ο Μητροπολίτης Ξάνθης.»

Ε.Στυλιανίδης: Η Θράκη για ακόμη μια φορά λειτουργεί ως ασπίδα της Ελλάδας και της Ευρώπης
Θέση για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα πήρε μέσω facebook ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης: Η Θράκη για ακόμη μια φορά λειτουργεί ως ασπίδα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ο τοπικός πληθυσμός, η Ελληνική Αστυνομία και ο Στρατός απαντούν αποτελεσματικά. Ας σταματήσουν κάποιοι τα fake news που υπονομεύουν την προσπάθεια κι ας στηρίξουν ουσιαστικά την ακριτική Ελλάδα.

Έκκληση να μην γίνονται συγκεντρώσεις

EUROKINISSI/Σ. ΜΙΣΙΝΑΣ

Σε συγκέντρωση συμπαράστασης στα σώματα ασφαλείας και στους κατοίκους του Έβρου στους Κήπους συμμετείχαν και κάτοικοι της Ροδόπης, ωστόσο, παράκληση προς όλους όσοι θέλουν να κάνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ή συμπαράστασης αυτές τις ημέρες να μην το πράξουν, κάνει ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αν.Μ.Θράκης -δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. Κι αυτό, γιατί, όπως λέει οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απασχολούν αστυνομικές δυνάμεις, που αυτές τις μέρες είναι περισσότερο χρήσιμες αλλού.

Πρώτες Βοήθειες από τον Ερυθρό Σταυρό Κομοτηνής
Στις Καστανιές για την παροχή Πρώτων Βοηθειών βρέθηκαν μέλη του Ερυθρού Σταυρού Παράρτημα της Κομοτηνής. Παράλληλα σχεδιάζουν τη συνδρομή τους σε όλο το μήκος του ποταμού.

 

Συγκέντρωση βοήθειας από τους Φιλοτέχνες
Είδη πρώτης ανάγκης για το στρατό, την αστυνομία και την πυροσβεστική που φυλάσσουν τα σύνορα στον Έβρο συγκεντρώνουν οι «Φιλοτέχνες». Καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου.

 

 

Υγεία
«Δεν φοβόμαστε- Προστατευόμαστε- Ασπίδα μας η Γνώση»
Καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για την προστασία από τον κοροναϊό, ξεκίνησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με τίτλο «Δεν φοβόμαστε- Προστατευόμαστε- Ασπίδα μας η Γνώση». Τα οκτώ μέτρα προστασίας που προβάλλει και πρέπει όλοι και όλες να τηρούμε  είναι: 1. Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Γενικά αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας. 2. Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας. 3. Απορρίπτουμε το χαρτομάντιλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο. 4. Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο. 5. Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας. 6. Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια. 7. Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα. 8. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

Πρωτογενής Τομέας
Νωρίτερα από πέρυσι η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ με απόφαση του ΥπΑΑΤ, Μάκη Βορίδη
Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης του έτους 2020 δια της οποίας χορηγούνται όλες οι άμεσες ενισχύσεις, οι ενισχύσεις των μέτρων για τα μικρά νησιά Αιγαίου Πελάγους, καθώς και εκείνες των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης που συνδέονται με εκτάσεις ή ζωικό κεφάλαιο.

 

ΜΜΕ

«Έφυγε» από τη ζωή η Σίσσυ Αρβανιτίδου

«Έφυγε»  ξαφνικά χθες από τη ζωή, σε ηλικία 59 χρόνων, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σίσσυ Αρβανιτίδου. Επιμελούνταν και παρουσίαζε την εκπομπή «ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ», που μεταδιδόταν εδώ και πολλά χρόνια από το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, μία εκπομπή με ειδήσεις και αναλύσεις διεθνών θεμάτων. Η τελευταία εκπομπή της μεταδόθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή. Η Σίσσυ Αρβανιτίδου  με καταγωγή από την περιοχή των Σαπών υπηρέτησε ακούραστα και με πάθος τη δημοσιογραφία. Εργάστηκε στον περιοδικό και ηλεκτρονικό τύπο και αδιαλείπτως στη δημόσια ραδιοφωνία τα τελευταία είκοσι χρόνια και πάντα στον τομέα των διεθνών ειδήσεων, που ήταν και η μεγάλη της αγάπη. Ήταν μητέρα δύο γιων. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ Κομοτηνής εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

Αθλητικά
Η Εθνική Ελλάδος στην Κομοτηνή
Η Εθνική Ελλάδος που πήρε το Euro 2004 θα βρεθεί στην Κομοτηνή στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής που θα διεξάγεται εκείνη την περίοδο και στο οποίο αναμένεται να τιμηθεί για την προσφορά του ο Ότο Ρεχάγκελ.

 

Καιρός
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, τα βόρεια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7, στο Αιγαίο 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ στρεφόμενοι προς το βράδυ σε νοτιοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου