Στη Ρεάλ Μαδρίτης clasico και κορυφή | Επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 2-0

Η Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκε νικήτρια στο απόλυτο ευρωπαϊκό ντέρμπι, επικρατώντας της Μπαρτσελόνα με 2-0 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και ανακτώντας την κορυφή, με ένα βαθμό διαφορά από τους «μπλαουγκράνα» που πέρασαν δεύτεροι.

Παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο, η «βασίλισσα» πήρε την πρώτη νίκη επί της Μπαρτσελόνα ύστερα από περίπου τέσσερα χρόνια (στις 2/4/2016 στο «Καμπ Νου» η προηγούμενη) και πρώτη στο «Μπερναμπέου» από τον Οκτώβριο του 2014!

Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν τις ευκαιρίες για να σκοράρουν, με τους Γκριζμάν στο 21΄ (σουτ άουτ), Μέσι στο 38΄ (απέκρουσε ο Κουρτουά) αλλά κυρίως με τον Άρθουρ στο 34΄, όταν ο Βραζιλιάνος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Κουρτουά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ ήταν καλύτερη. Ο Τερ Στέγκεν έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Ίσκο στο 56΄, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα σε πανομοιότυπη φάση ο Πικέ έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 70΄ η Μπαρτσελόνα παραλίγο να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Μπρεϊθγουέιτ, που μόλις είχε μπει στον αγώνα, έχασε μοναδική ευκαιρία απέναντι από τον Κουρτουά.

Στο 71΄ ο Κρόος βρήκε τον Βινίσιους αριστερά, ο νεαρός Βραζιλιάνος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε από δύσκολη θέση, ο Πικέ έκανε την προβολή και άλλαξε την πορεία της μπάλας, που κατέληξε στα δίχτυα του αιφνιδιασμένου Τερ Στέγκεν.

Οι «μπλαουγκράνα» δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, παρά τις αλλαγές του Κίκε Σετιέν και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μαριάνο Ντίας, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, διαμόρφωσε το τελικό 2-0.


Αφήστε μια απάντηση