Στα στον Έβρο την Τρίτη ο Κ. Μητσοτάκης με του ηγέτες της ΕΕ – Συνεχείς επαφές Δένδια

Στα στον Έβρο την Τρίτη ο Κ. Μητσοτάκης με του ηγέτες της ΕΕ – Συνεχείς επαφές Δένδια

Στον Έβρο θα βρεθεί αύριο ο πρωθυπουργός ο οποίος θα έχει συνεχείς συσκέψεις για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στα σύνορα Ελλάδας- Τουρκίας, μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Ο πρωθυπουργός μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, έκανε λόγο για σημαντική δήλωση στήριξης και από τους τρεις θεσμούς, τη στιγμή που η Ελλάδα υπερασπίζεται επιτυχώς τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας είχε το πρωί τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας, της Τσεχίας και της Μάλτας. Την Τετάρτη μετά από εντολή του πρωθυπουργού θα ενημερώσει τους τομεάρχες Εξωτερικών των κομμάτων.

Την Παρασκευή αναμένεται να συγκληθεί η σύνοδος κορυφής των υπουργών Εξωτερικών στο Ζάγκρεμπ, ενώ αύριο ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ θα επισκεφθεί την Αθήνα και θα έχει συνομιλίες με τον Νίκο Δένδια. Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Θα συζητηθούν επίσης η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Μ. Σχοινάς: Στηρίξτε την Ελλάδα – Η Ευρώπη δεν εκβιάζεται

«Κάθε φορά που δοκιμάζεται η ΕΕ όπως τώρα, πρέπει να επικρατεί ενότητα. Ζητώ το έκτακτο συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ να συντονίσει τις προσπάθειες στήριξης της Ελλάδας. Αύριο στην Ελλάδα με τρεις Προέδρους σε μια πολύ απτή επίδειξη αλληλεγγύης. Κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει ή να εκφοβίσει την ΕΕ» αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο αντιπρόεδρος της ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς.

Χθες βράδυ ο κ. Σχοινάς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς με τον οποίο συζήτησε για την αλληλεγγύη της ΕΕ για την Ελλάδα και τη δέσμευση για προστασία των εξωτερικών μας συνόρων. «Η Αυστρία είναι πρόθυμη να συμβάλει στις συλλογικές μας προσπάθειες» αναφέρει ο κ. Σχοινάς.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ