Ο Τζόκοβιτς βλέπει τον Τσιτσιπά πρώτο στον κόσμο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται για να κατακτήσει τίτλους Grand Slam και να βρεθεί στο μέλλον στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Δεν το είπε ο ίδιος, ούτε κάποιος συγγενής ή θαυμαστής του Έλληνα πρωταθλητή αλλά ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή αθλητής στον πλανήτη Γη, ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο «Νόλε», που νίκησε χθες τον 21χρονο Τσιτσιπά στον τελικό του Dubai Open, μαζί με τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ έχουν κάνει κτήμα τους τα Grand Slam τουρνουά κάθε έτους, από τότε που ο Σταν Βαβρίνκα κατάκτησε το US Open (2016).

Ο Τσιτσιπάς λοιπόν, όπως σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους λίγους τενίστες που μπορούν να «σπάσουν» την τρόικα το 2020.

«Μου αρέσει το γεγονός ότι είναι κάτι περισσότερο από τενίστας και προσπαθεί πάντα να μάθει, να αποκτήσει εμπειρία και να καταλάβει κάτι νέο για τον εαυτό του, ώστε να μπορεί να βελτιωθεί» δήλωσε ο Τζόκοβιτς μετά τη νίκη του, που ήταν η πέμπτη σε τελικό στο Ντουμπάι.

«Αυτό για μένα είναι ένα χαρακτηριστικό ενός πρωταθλητή, κάποιος που έχει σίγουρα μια μεγάλη δυνατότητα να είναι ο Νο 1 του κόσμου, να κερδίσει Grand Slams και να είναι ένας μεγάλος πρεσβευτής του αθλήματός μας. Είναι ήδη, αλλά έχει μεγάλο μέλλον μπροστά του, είμαι βέβαιος. Είναι ήδη ώριμος άνθρωπος, είναι πολύ έξυπνος, πολύ σοφός», πρόσθεσε.


Αφήστε μια απάντηση