Κομοτηνή: 1-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Κομοτηνή: 1-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Πολιτική
Ε.Στυλιανίδης: Η Θράκη για ακόμη μια φορά λειτουργεί ως ασπίδα της Ελλάδας και της Ευρώπης
Στην κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Η Θράκη για ακόμη μια φορά λειτουργεί ως ασπίδα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ο τοπικός πληθυσμός, η Ελληνική Αστυνομία και ο Στρατός απαντούν αποτελεσματικά» και το σχόλιο του καταλήγει ως εξής: «Ας σταματήσουν κάποιοι τα fake news που υπονομεύουν την προσπάθεια κι ας στηρίξουν ουσιαστικά την ακριτική Ελλάδα.»

Δίνει τα συγχαρητήριά τους στις ένοπλες δυνάμεις ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης
Τη θλίψη του για την πολιτική που ασκεί η Τουρκία στο μεταναστευτικό, αλλά και τα συγχαρητήριά του προς τα αντανακλαστικά των ενόπλων δυνάμεων, μετέφερε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης. Ο κος Τσαλικίδης αναφέρει: «θλίψη μας γεμίζει η πολιτική που ασκεί η γειτονική χώρα και ακόμη περισσότερο η άγνοια και αμέλεια των εταίρων μας Ευρωπαίων. Κρίμα γι αυτούς τους ανθρώπους που ελπίζουν κάπου εκεί ανάμεσα στο πουθενά . Το μήνυμα που στέλνουν είναι τουλάχιστον δυσάρεστο. Οι εταίροι και οι θεσμοί οφείλουν να ενεργοποιηθούν άμεσα! Συγχαρητήρια αξίζουν στους ανθρώπους του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας. Καλή δύναμη σε όλους.»

Υγεία
Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για τον κορωνοϊό
Εγκύκλιο με την οποία συμβουλεύει τους πιστούς να τηρούν τα προληπτικά  μέτρα προστασίας για τον Κορωνοϊό  απέστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Μητροπόλεις, η οποία αναγνώσθηκε σήμερα στους Ναούς. Ειδικότερα, προτρέπονται οι πιστοί να: α) Πλένουν τα χέρια τους τακτικά. β) Χρησιμοποιούν ειδικά αντισηπτικά με οινόπνευμα (αλκοολούχα). γ) Εάν βήχουν ή εάν έχουν πυρετό να επικοινωνούν τηλεφωνικώς με τον ιατρό τους και μην μεταβαίνουν αμέσως στο ιατρείο ή στο νοσοκομείο. Επίσης, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επισημαίνει ότι άπαντες δεν πρέπει να λησμονούμε ότι κάθε δυσκολία, «ακόμη και αυτή η νόσος, δύναται να αποτελέσει ευκαιρία συνοχής και να φέρει εις την επιφάνεια την θετικής πλευράς των ανθρωπίνων σχέσεων, η οποία δύναται να εκφραστεί με γενναιότητα, ηρεμίας και αλληλεγγύη.»

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθη βραδινές ώρες της 29-2/1-3-2020 στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, 25χρονος αλλοδαπός διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

Αθλητικά= Νίκη του ΓΑΣ
Έσπερος Λαμίας-ΓΑΣ Κομοτηνή 78-86. Η νίκη του ΓΑΣ επί του Έσπερου στη Λαμία ξεχώρισε από τα αποτελέσματα της 20ης Αγωνιστικής της Β΄ Εθνικής. Η ομάδα του Νεοκλή Λεμονίδη επικράτησε στην παράταση.

Πανθρακικός – Αετός Μίσχου 6-0
Ο Πανθρακικός χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες επικράτησε με 6-0 του Αετού Μίσχου. Η ομάδα του Πανθρακικού με τον Παύλου στο 29’, με τον Τσιανάκα στο 34΄, με τον Τοπάλι στο 37΄ έκανε το 3-0. Στο δεύτερο μέρος ο Παγώνης, σημείωσε 2 τέρματα ενώ το τελικό 6-0 διαμόρφωσε ο Ρομπέρ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο 75΄ ο Αετός έμεινε με παίχτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Τσαμπίντα.

Καιρός

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ στα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, πιθανώς στα βορειοδυτικά κατά τόπους
ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7
τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου