PlayStation 5: Το DualShock 5 θα υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση

Techblog.gr

PlayStation 5 DualShock 5

Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε από τη Sony τον Ιούνιο του 2019, και δημοσιεύτηκε αυτό τον μήνα στο World Intellectual Property Organization, αποκαλύπτει τα σχέδια της εταιρείας για το χειριστήριο του PlayStation 5.

Χειριστήριο με ασύρματη φόρτιση για το PS5

Σύμφωνα με το SegmentNext, που ανακάλυψε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το DualShock 5 θα έχει έναν αντάπτορα για ασύρματη φόρτιση, ο οποίος θα συνδέεται επαγωγικά σε μία βάση φόρτισης. Μέσω αυτής της διαδικασίας θα είναι δυνατή η ασύρματη φόρτιση της μπαταρίας του χειριστηρίου.

Επιπλέον, ο αντάπτορας φαίνεται να έχει κουμπιά αντίστοιχα με αυτά του χειριστηρίου. Ο χρήστης θα μπορεί να αφαιρέσει τον αντάπτορα από τη βάση φόρτισης κρατώντας τον όμως συνδεδεμένο στο χειριστήριο του PlayStation 5. Κάτι που θα του επιτρέπει να χρησιμοποιεί τόσο τα κουμπιά του χειριστηρίου όσο και του αντάπτορα.

Οι εικόνες που υπάρχουν στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνουν ένα DualShock χειριστήριο με τον αντάπτορα για την ασύρματη φόρτιση να μοιάζει ιδιαίτερα με το Back Button του DualShock 4. Αυτό σημαίνει ότι η Sony μπορεί να εργαζόταν στην ενσωμάτωση της ασύρματης φόρτισης στο συγκεκριμένο αξεσουάρ, αλλά να αποδείχθηκε αρκετά πιο δύσκολο από ότι περίμενε.

Αναμένουμε το PlayStation 5 να κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα του 2020, αυτό δίνει στη Sony αρκετό χρόνο για να αναπτύξει την τεχνολογία ασύρματης φόρτισης που θα χρησιμοποιεί το DualShock 5.

Όπως και να έχει η Sony κρατάει καλά κρυμμένες τις λεπτομέρειες για το PlayStation 5, σε αντίθεση με τη Microsoft  για το Xbox Series X. Οπότε, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμη πριν μάθουμε νεότερα σχετικά με την επόμενης γενιάς κονσόλα και το χειριστήριο της.

PlayStation 5 DualShock 5
PlayStation 5 DualShock 5

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος