Πάνω από 60 οι συμμετοχές στο Επιχειρηματικό Πανόραμα

Πάνω από 60 οι συμμετοχές στο Επιχειρηματικό Πανόραμα

Δυναμικά προχωρά η διοργάνωση του Επιχειρηματικού Πανοράματος 2020 που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 29 Απριλίου 2020 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου. Η εξάπλωση του ιού covid-2019 δεν επηρεάζει για την ώρα την διοργάνωση και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 60 επιχειρήσεις,  όπως επισήμανε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Απ. Οντόπουλος, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη και του αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Βόλου, Άρη Σαββάκη, που εκπροσώπησαν την Περιφέρεια Θεσσαλίαs και το Δήμο Βόλου, που είναι συνδιοργανωτές.

Ο επιτυχημένος θεσμός, μια μοναδική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις της Μαγνησίας να προβληθούν καθώς απευθύνεται σε χιλιάδες επισκέπτες, καταναλωτικό κοινό αλλά και επαγγελματίες που συνάπτουν εμπορικές συμφωνίες, αναζωογονεί οράματα και διαμορφώνει ένα δημιουργικό περιβάλλον σε όσους επιθυμούν να αναζητήσουν νέες ευκαιρίες, επισήμανε ο κ. Οντόπουλος. «Γνωρίζουμε  τις δυσκολίες  του εγχειρήματος αλλά είναι ισχυρή η θέληση του επιχειρηματικού  κόσμου και πιστεύω ότι η συμμετοχή φορέων και κοινωνίας ξεπερνούν κάθε πρόβλεψη. Η Μαγνησία μπαίνει στο χάρτη των εκθέσεων με νεωτερική διάθεση. Εκθέτουμε το Βόλο στο μέλλον».

Ο κ. Οντόπουλος επισήμανε ότι και πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται σεμινάρια marketing και άλλα workshops με μία ευρεία θεματολογία, όπως γαστρονομικός τουρισμός, διαδράσεις με επιχειρήσεις με γαστρονομικά προϊόντα και τουριστικά. Όλα αυτά εξετάζονται και θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

«Η διοργάνωση αυτή ισχυροποιεί μέσα από εκθεσιακή ιδέα ένα θεσμό δημοφιλή παγκοσμίως. Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν. Έχουμε αποδείξει ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε  τη Μαγνησία και το Βόλο πιο δυνατό”, τόνισε.

Από την πλευρά της η κα Κολυνδρίνη επισήμανε ότι συμπράξεις φορέων μπορούν να πετύχουν σημαντικά πράγματα. ” Ήταν πρόταση του Ε.Σ.Β. που έγινε πράξη. Πρόκειται για μια γιορτή για την τοπική οικονομία που θα συμβάλλει στην ισχυροποίηση του ανταγωνισμού, θα κλειστούν συμφωνίες και θα γίνουν γνωστές στο ευρήυ κοινό επιχειρήσεις.  Το θέμα είναι ο τόπος να ωφεληθεί και εξ’ αρχής βοηθήσαμε και θα βοηθήσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί το εγχείρημα. Το οφείλουμε στον τόπο και στους επιχειρηματίες που παλεύουν στην αγορά για να επιβιώσουν και να στηρίξουν τις επιχειρήσεις τους σε δύσκολο οικονομικό κλίμα που δεν φαίνεται να αλλάζει άμεσα». Τέλος επισήμανε ότι σε συνδυασμό με το yachting festival που θα γίνει το Μάιο του 2020 η πόλη του Βόλου θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και κοινωνικής ενδυνάμωσης.

Τέλος ο κ. Σαββάκης επισήμανε ότι το εγχείρημα μετά από ένα διάλειμμα σχεδόν 10 χρόνων συνεχίζεται με ανανεωμένες ιδέες και δυναμική. «Καλούμε όλους τους επιχειρηματίες και επαγγελματικά σωματεία να μετέχουν μαζικά. Εκτιμούμε ότι η έκθεση θα έχει μεγάλη απήχηση και όλα θα πάνε καλά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, αξιοποιώντας ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εφαρμογές, παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να ενημερώνεται διαρκώς για το “Επιχειρηματικό Πανόραμα” στην επίσημη ιστοσελίδα καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα fb Επιχειρηματικό Πανόραμα – Μαγνησία 2020, instagram madeinvolos2020.

Για τους χορηγούς και υποστηρικτές της Έκθεσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, είναι ευκαιρία να ταυτίσουν την εταιρική τους ταυτότητα με τους στόχους και τους σκοπούς αυτής της μεγάλης διοργάνωσης και να αξιοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία ώστε να προβάλλουν την δραστηριότητα τους σε στοχευμένο κοινό, προάγοντας ταυτόχρονα το κοινωνικό πρόσωπο της εκάστοτε επιχείρησης.

 

 

 

 

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση