Ο Ολυμπιακός έχασε με 70-71 από τη Μακάμπι

Ο Ολυμπιακός έχασε την ψυχραιμία του στα τελευταία δευτερόλεπτα στο Τελ Αβίβ και μαζί μια πολύ μεγάλη νίκη, που θα τον έβαζε με αυξημένες πιθανότητες στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη οκτάδα της Ευρωλίγκας.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχασε με 70-71 από τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου για την 26η αγωνιστική, πληρώνοντας τη λάθος άμυνά του στην τελευταία επίθεση των Ισραηλινών και το λάθος του ΜακΚίσικ στην κατοχή που ακολούθησε.

Το παιχνίδι έκρινε το τρίποντο του Γουίλμπεκιν στα 10΄΄  πριν τη λήξη, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο Ολυμπιακός είδε το ρεκόρ του, πριν την ευρωπαϊκή «μάχη αιωνίων» που ακολουθεί, να υποχωρεί σε 11-15, ενώ η Μακάμπι ανέβηκε στο 18-8.

Όλο το παιχνίδι συμπυκνώθηκε στην τελευταία περίοδο. Ο Γουίλμπεκιν ξεκίνησε με τρίποντο για το 55-50, αλλά οι παίκτες του Μπαρτζώκα απάντησαν με δικό τους σερί 12-0.

Ο Βεζένκοφ ήταν ο παίκτης που δύο τρίποντα έδωσε το έναυσμα για αντεπίθεση και ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 55-62. Έκτοτε οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχασαν το προβάδισμα μέχρι και 25’’ πριν το τέλος (65-69).

Το φάουλ του Παπανικολάου σε προσπάθεια του Γουίλμπεκιν για τρίποντο, όμως, στα 25΄΄, έστειλε τον Αμερικανό στη γραμμή του φάουλ για το 68-69 με 3/3 βολές.

Ο Μπάλντγουιν ευστόχησε στη μία εκ των δύο βολών εν συνεχεία (68-70) και ο Γουίλμπεκιν με τρίποντο έβαλε μπροστά τη Μακάμπι, 71-70, με εναπομείναντα χρόνο 10΄΄.

Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στο Τελ Αβίβ, ΜακΚίσικ, διαχειρίστηκε λάθος την τελευταία επίθεση και ο Ολυμπιακός έχασε μέσα από τα χέρια του μία σπουδαία νίκη.


Αφήστε μια απάντηση