Μέσα Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η συντήρηση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων

Μέσα Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η συντήρηση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων

Κατά την εβδομάδα που πέρασε, συνεχίστηκαν οι εργασίες απολίπωσης – γενικευμένης συντήρησης του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Δημητριάδος- Μαυροκορδάτου-Αργοναυτών-Κουμουνδούρου. Οι εργασίες στο δίκτυο θα ολοκληρωθούν την δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου.

Με την ευκαιρία αυτή παρατίθενται από τη ΔΕΥΑΜΒ ορισμένα στοιχεία για το δίκτυο της περιοχής:

• Το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, της περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Φιλελλήνων- Αλεξάνδρας- Μεταμορφώσεως- Αργοναυτών και το οποίο καταλήγει στο αντλιοστάσιο ακαθάρτων που βρίσκεται στην είσοδο του επιβατικού λιμένος, ανακατασκευάστηκε με επένδυση των υφιστάμενων αγωγών το 1996, πριν 24 χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι και σήμερα γενικευμένη συντήρηση και καθαρισμός των αγωγών και των φρεατίων του δικτύου.
• Οι συσσωρευμένες επικαθήσεις στο δίκτυο αφορούν στα 24 χρόνια της ζωής του και δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Οι επικαθήσεις είναι συσσωματώματα από λίπη και έλαια, σάπωνες και ινώδη και αφορούν στην συνολική δραστηριότητα των κατοίκων και όχι μόνο στα καταστήματα εστίασης.
• Τα καταστήματα εστίασης στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, μετά από επισκέψεις συνεργείων της ΔΕΥΑΜΒ και επιστολές οι οποίες επιδόθηκαν με απόδειξη παραλαβής κατά τον Μάιο του 2017, έχουν εξοπλίσει τις εσωτερικές τους εγκαταστάσεις με λιποσυλλέκτες.
• Η οριστική λύση στα προβλήματα επικαθήσεων στο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων θα δοθεί με την εφαρμογή βιολογικής μεθόδου, της εγχύσεως δηλαδή ειδικών ποικιλιών μικροοργανισμών στο δίκτυο. Η εφαρμογή θα πραγματοποιηθεί μετά από δημόσιο διαγωνισμό και σε συνεργασία με καταστήματα εστιάσεως, ώστε να καλύπτεται η γεωγραφία του δικτύου.

Την εβδομάδα που πέρασε παρήχθησαν 310.000 κυβικά μέτρα πόσιμου νερού, από τα οποία 222.000 κυβικά μέτρα ήταν πηγαίο νερό ή το 72 % της συνολικής ποσότητας. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ αντιμετώπισαν 35 βλάβες του δικτύου ύδρευσης. Την προσεχή εβδομάδα θα εκκινήσει η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην οδό Ογλ, από Ιάσονος μέχρι Γαλλίας, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν οι εργασίες του Δήμου για την μετατροπή της Ογλ σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό (World Water Day) καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας το 1992. Τη σχετική απόφαση πήρε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 22 Δεκεμβρίου του 1992, που όρισε την 22α Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.

Η ΔΕΥΑΜΒ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό θα πραγματοποιήσει ημερίδα στο Ξενία, στις 18/3/2020 και ώρα 19:30, με βασικό αντικείμενο την παρουσίαση του MASTER PLAN.

Το Σχέδιο Διαχείρισης (MASTER PLAN), που ανατέθηκε μετά από δημόσιο διαγωνισμό, σήμερα έχει ολοκληρωθεί και περιλαμβάνει:

Α Φάση: Καταγραφή των διαθέσιμων υδατικών πόρων στο Δήμο Βόλου.
Β Φάση: Ισοζύγια αναγκών σε νερό για ανθρώπινη κατανάλωση, άρδευση, βιομηχανική χρήση, οικολογικές ροές, σε βάθος 40ετίας.
Γ Φάση: Αναγκαία εμβληματικά έργα και χρονική ιεράρχηση, ώστε να επιλυθεί αποτελεσματικά το θέμα της ύδρευσης των πολιτών με επαρκές και ποιοτικά άριστο νερό, σε ικανοποιητικό βάθος χρόνου.
Δ Φάση: Περιβαλλοντική αδειοδότηση Στρατηγικού χαρακτήρα για το σύνολο των απαιτούμενων έργων αλλά και για τις υφιστάμενες υποδομές στην ύδρευση των πολιτών.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση