Αμοργός: Θεατρικό παιχνίδι για όλες τις ηλικίες και εργαστήρια Φυσικής

Τα τελευταία χρόνια κάτοικοι της Αμοργού, σχεδόν από όλες τις ηλικίες είχαν την δυνατότητα να δημιουργήσουν και να εκφραστούν μέσα από την τέχνη του θεάτρου. Ακούσαμε πολλές ιστορίες, μικρές, μεγάλες, παράξενες, γλυκές, σε θεατρικές σκηνές, σε κήπους ακόμα και σε πλοία. Φέτος, για τέταρτη χρονιά, παιδιά, ενήλικες και έφηβοι θα έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν μέσα από το θέατρο σε νέα μονοπάτια.

Οι συναντήσεις βασίζονται στον θεατρικό αυτοσχεδιασμό, τα ομαδικά παιχνίδια, δίνουν χώρο στην συνεργασία, την εμπιστοσύνη και εμπνέουν την δημιουργία. Αυτήν την φορά οι συμμετέχοντες θα σωματογραφήσουν σκέψεις και προβληματισμούς και μέσα από γνωστά κείμενα, θα έχουν την δυνατότητα να πουν μια πολύ προσωπική δική τους ιστορία και να την επικοινωνήσουν μέσω του θεάτρου.

Πιο συγκεκριμένα:

Κάθε Τέταρτη στις 19:00 λειτουργεί τμήμα ενηλίκων στον χώρο Τέχνης και Πολιτισμού, Σημωνίδης, στην Χώρα Αμοργού.  Ο κύκλος αυτός θα διαρκέσει δύο μήνες.
Κάθε Παρασκευή στις 18:30, λειτουργεί τμήμα εφήβων στον χώρο Τέχνης και Πολιτισμού Σημωνίδης, στην Χώρα Αμοργού. Ο κύκλος αυτός θα διαρκέσει τρεις μήνες.

Μια μέρα τον μήνα  αλλάζοντας κάθε μήνα περιοχή σε συνεργασία με τοπικούς Συλλόγους, στην Αιγιάλη, στα Κατάπολα, στην Χώρα και στην Αρκεσίνη, θα πραγματοποιείται ένα δίωρο(17:00-19:00) θεματικό εργαστήρι για παιδιά:

  • Κυριακή 8 Μαρτίου :Χώρα
  • Κυριακή 22 Μαρτίου :Αρκεσίνη
  • Κυριακή 8 Μαϊου :Αιγιάλη
  • Κυριακή 10 Μαΐου : ΚατάπολαΤα θεατρικά εργαστήρια πραγματοποιούνται με την χρηματοδότηση της ΔΗ.Κ.Ε.Α. Αμοργού και τα μαθήματα είναι ανοιχτά προς όλους.

H Ένωση Ελλήνων Φυσικών στα σχολεία της Αμοργού 4-6 Μαρτίου

Eκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικών σχολείων και Γυμνασίου-Λυκείου θα παρουσιάσει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών το τριήμερο 4, 5 & 6 Μαρτίου 2020 στην Αμοργό.

Ο Δήμος Αμοργού, διοργανώνει ένα τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κα Μαργαρίτη Μαριγούλα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο θα είναι πλούσιο σε δραστηριότητες θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό σχολείο της Αιγιάλης και στο Γυμνάσιο/Λύκειο της Χώρας.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί σημαντική επιβράβευση για την μαθητική κοινότητα της Αμοργού και επιπλέον ένα σημαντικό κίνητρο για τους μαθητές του νησιού μας αφού θα βραβευτεί και η Αμοργιανή μαθήτρια Μαρία Κωβαίου για τη διάκριση στον πανελλαδικό διαγωνισμό Φυσικής.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την αμέριστη συμπαράσταση όλων των Διευθυντών, Δασκάλων, Καθηγητών, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του νησιού και την ευγενική χορηγία της «Blue Star Ferries».

 


Αφήστε μια απάντηση