Apple: Θα κυκλοφορήσει ARM-powered MacBook μέσα στο 2021

Techblog.gr

Apple MacBook with Touchscreen

Η Microsoft δημιουργεί και κυκλοφορεί ARM-powered laptops από το 2012, με το Surface RT. Τώρα, έκαναν την εμφάνιση τους αναφορές που θέλουν την Apple να κυκλοφορεί τους επόμενους μήνες MacBook τα οποία θα είναι εφοδιασμένα με ARM.

Έρχονται τα πρώτα MacBook με ARM;

Η πρώτη φορά που κυκλοφόρησαν αναφορές για ένα Mac με ARM ήταν το 2017, όπου τότε φημολογούνταν πως η εταιρεία με έδρα το Cupertino θα διαθέσει στην αγορά ένα ARM-powered iMac.

Τώρα, ο γνωστός αναλυτής των Apple προϊόντων, Ming-Chi Kuo, αναφέρει ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα ARM-powered MacBook, τους επόμενους 12 με 18 μήνες. Επιπλέον, σύμφωνα με παλαιότερες αναφορές, το νέο laptop θα χρησιμοποιεί μάλλον 5nm επεξεργαστή και θα διαθέτει mini-LED πάνελ, όπως τα τελευταία iPhone και iPad.

Πέραν των παραπάνω, και σύμφωνα με τον Ming-Chi Kuo, το ARM-powered MacBook θα κυκλοφορήσει κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο εξάμηνο του 2021. Επίσης, δεν είναι γνωστό αν η Apple σχεδιάζει τη χρήση ARM με στόχο τη δημιουργία φθηνότερων MacBook.

Σε περίπτωση που ο τεχνολογικός κολοσσός στραφεί στη χρήση των ARM, ώστε να μπορέσει να προσφέρει φθηνότερες συσκευές, ίσως μέσα στο 2021 δούμε και iPhone ή iPad τα οποία δεν θα χρησιμοποιούν τους A Bionic της εταιρείας.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος