“Θα πολεμήσουμε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος” λένε οι Μανταμαδιώτες

“Θα πολεμήσουμε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος” λένε οι Μανταμαδιώτες

Στον σχεδιασμό των κινήσεων για τις επόμενες μέρες προχώρησε σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην δημιουργία κλειστής δομής στην Καράβα, σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο Πολύκεντρο Μανταμάδου. Όλοι δήλωσαν αποφασισμένοι να διαμαρτυρηθούν με ειρηνικά και δυναμικά και ν’ αποτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να υπάρξει μαζική αντίδραση των κατοίκων την ημέρα που σχεδιάζεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής της κλειστής δομής, ενώ με το χτύπημα της καμπάνας της εκκλησίας του χωριού θα δοθεί το σύνθημα και θα γίνει η συγκέντρωση των κατοίκων.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, οι επικεφαλής των παρατάξεων Παναγιώτης Χριστόφας και Γιάννης Σπιλάνης, η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Νικολάρα, η επικεφαλής δημοτικής παράταξης, δημοτική σύμβουλος Εριφύλη Χιωτέλη, ο Συντονιστής της ΝΕ Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Καραβασίλης, και πλήθος κατοίκων του Μανταμάδου και των γύρω περιοχών συμμετείχαν στην συγκέντρωση και γέμισαν ασφυκτικά το Πολύκεντρο.

Αρχικά το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μανταμάδου Χαράλαμπος Τζελαΐδης,  τονίζοντας ότι: “Η Κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω είναι όλοι τους αδίστακτοι. Θα πολεμήσουμε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος εξαντλήσαμε όλες τις περιπτώσεις. Δεν έχουμε άλλο μέσο, παρά μόνο τον αγώνα και θα είναι σκληρός. Είναι αδίστακτοι θα χτυπήσουν. Όλοι μαζί με ενότητα και όχι ακρότητες θα τους αντιμετωπίσουμε και θα κερδίσουμε.”

Ο πρόεδρος του Αγροτικού και Αλιευτικού Συνεταιρισμού Μανταμάδου και πρώην πρόεδρος του χωριού, Παναγιώτης Σταμάτης τόνισε: “Τα λόγια τελείωσαν. Σήμερα ή αύριο έρχονται 7 διμοιρίες των ΜΑΤ από Αθήνα. Η κυβέρνηση θέλει να εντυπωσιάσει και να καταστείλει όποια φωνή βρίσκεται στα νησιά. Είναι πολλά τα λεφτά, τα οποία έχει τάξει στις εταιρείες που θα φτιάξουν τα χοτ σποτ και στη συνέχεια θα τα λειτουργήσουν γι’ αυτό δεν υπάρχει κανένας δισταγμός. Όταν εμφανιστούν τα ΜΑΤ θα πρέπει να συγκεντρωθεί το μισό νησί, με ειρηνικό τρόπο, με την φυσική μας παρουσία να τους απωθήσουμε.”

Η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα τόνισε: “Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης πρέπει να βρει απάντηση από όλο το Λεσβιακό λαό, δεν αφορά τον Μανταμάδο αλλά όλο το νησί. Η όποια αγωνιστική αντίδραση θα πρέπει να έχει αντοχή και συνέχεια και η φωνή που θα πρέπει να βγει ενωμένη είναι ότι δεν θ’ ανεχθούμε να γίνει το νησί μας φυλακή. Το ΚΚΕ είναι παρών σ’ αυτό τον αγώνα και θα πρέπει η κινητοποίηση να είναι δυναμική από κάθε μεριά του νησιού.”

Τέλος, ο κ. Κλουμιδιώτης εκ μέρους του ΠΕΚ διάβασε την ανακοίνωση του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου.

The post “Θα πολεμήσουμε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος” λένε οι Μανταμαδιώτες appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση