Επιτέθηκαν σε αστυνομικό στην πρώην ΑΣΟΕΕ και τράβηξε όπλο – Τι λέει η αστυνομία

Ένας αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας και περνούσε με την μηχανή του έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), αργά το μεσημέρι, τραυματίστηκε έπειτα από επίθεση που δέχθηκε ξαφνικά από άγνωστα άτομα.

Οι δράστες αρχικά τον χτύπησαν και στη συνέχεια προκάλεσαν ζημιές στη μηχανή του. Επίθεση με πέτρες και ξύλα δέχθηκαν αμέσως μετά και αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο. Η κατάσταση εκτονώθηκε, ενώ η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές.

Στο μεταξύ οι φοιτητές των ΕΑΑΚ της ΑΣΟΕΕ μέσω στο twitter έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από το περιστατικό , όπου φαίνεται ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων να κρατάει όπλο και στο σημείο να επικρατεί μεγάλη ένταση. Οπως αναφέρεται στην ανάρτηση είναι αστυνομικός με πολιτικά που στόχευε με όπλο φοιτητές και φοιτήτριες του ιδρύματος.

Δείτε το βίντεο :

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από 30 περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον  προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.

Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει

«Η αστυνομία “παλεύει το οργανωμένο έγκλημα” βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας», αναφέρει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το επεισόδιο στην ΑΣΟΕΕ.

Όπως υποστηρίζει σε σχετική ανάρτηση: «Στην ΑΣΟΕΕ μπήκε σήμερα ένας ασφαλίτης, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών, έβγαλε όπλο και απείλησε τους φοιτητές/-ριες. Έπειτα, φυγαδεύτηκε, με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών.

Η αστυνομία με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης «παλεύει το οργανωμένο έγκλημα» βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας, ενάντια σε φοιτητές και φοιτήτριες.

Η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει.

Η πραγματική απειλή για τη Δημοκρατία, είναι οι μαφιόζικες πρακτικές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».


Αφήστε μια απάντηση