Άνοιξε τις πύλες του το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Άνοιξε τις πύλες του το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Είναι μια ιστορική ημέρα για το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, αφού μετά από πολλά χρόνια αναβολών άνοιξε επιτέλους, σε πλήρη λειτουργία, με τη μόνιμη συλλογή του να απλώνεται σε τρεις ορόφους, στο ανακαινισμένο βιομηχανικό κτήριο της παλιάς ζυθοποιίας ΦΙΞ.

«Πράγματι είναι μια ιστορική μέρα, γιατί τα εγκαίνια έχουν προσδιοριστεί πολλές φορές στο παρελθόν, με πρώτη το 2014, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων», είπε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Οι πρώτοι επισκέπτες που δέχθηκε το μουσείο, ήταν μαθητές από το Πρώτο Πειραματικό Σχολείο της Πλάκας, ενώ για το κοινό θα ανοίξει την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, μέχρι να γίνουν τα επίσημα εγκαίνια του μουσείου, σε έναν μήνα περίπου.

Η εγκατάσταση του διεθνούς εικαστικού Γιάννη Κουνέλη, είναι το πρώτο έργο που αντικρύζει ο επισκέπτης στην πολυεπίπεδη έκθεση με τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου.

Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, ήταν καθοριστική για το άνοιγμα του μουσείου, ενώ με εντολή του πρωθυπουργού, το ανακαινισμένο κτήριο, θα μεταβιβαστεί οριστικά, από την Αττικό Μετρό, στο ίδιο το μουσείο.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Ειρήνη Βασάλου

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου