Θα συζητήσουν τις εκλείψεις στην υγεία και το σοβαρό θέμα της παιδιατρικής

Θα συζητήσουν τις εκλείψεις στην υγεία και το σοβαρό θέμα της παιδιατρικής

Kάλεσμα απευθύνει η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου  προς όλους τους φορείς του νησιού προκειμένου να παρευρεθούν σε σύσκεψη την Δευτέρα  24 Φεβρουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Σάμου για το σοβαρότατο θέμα της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου  αλλά και τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού σε όλα σχεδόν τα τμήματά του και στο ΕΚΑΒ.

 

«Σαν γυναίκες, σαν μάνες, σαν γιαγιάδες, είμαστε από τους πρώτους που έρχονται σε επαφή με την κατάσταση της υγείας στην πόλη και στο νησί μας συνολικά. 

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα κάθε ανθρώπου και υποχρέωση του κράτους να την παρέχει δωρεάν σε όλες και όλους, μέσα από ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας και πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά!

Οι αρμόδιοι καλύπτονται και απενοχοποιούνται λέγοντας ότι γίνονται προκηρύξεις αλλά δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον οι παιδίατροι. Αυτό δεν μας ικανοποιεί.

Έχει αποδειχτεί ότι μόνο εάν όλοι μαζί ενωθούμε σ’ έναν κοινό αγώνα επιτυγχάνεται ο σκοπός.

Γι’ αυτό σας καλούμε στις 24/2   ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σάμου να συζητήσουμε το θέμα και να προγραμματίσουμε τις ενέργειες του αγώνα μας.

Εμείς οι γυναίκες έχουμε το προνόμιο να φέρνουμε στον κόσμο τη ζωή και το καθήκον να την προστατεύουμε με κάθε τρόπο» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση- πρόσκληση του συλλόγου. 

 

The post Θα συζητήσουν τις εκλείψεις στην υγεία και το σοβαρό θέμα της παιδιατρικής appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb