Χανιά: Αθώος λόγω αμφιβολιών ο 53χρονος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Χανιά: Αθώος λόγω αμφιβολιών ο 53χρονος  για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε χθες από το Εφετείο Χανίων ένας 53χρονος κάτοικος Ρεθύμνου ο οποίος αντιμετώπιζε τις κατηγορίες κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας δια συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή για την παραγωγή του οποίου χρησιμοποιήθηκαν ανήλικοι που δεν είχαν συμπληρώσει το δέκατο έτος της ηλικίας τους.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2007, όταν έπειτα από σήμα της Interpol Γερμανίας η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του 53χρονου όπου στον φορητό υπολογιστή του εντοπίστηκαν 3 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος -που υπηρετούσε ως εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο- είχε κριθεί ένοχος σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και είχε παυθεί από την εργασία του.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, το 2017 η πράξη μετατράπηκε σε πλημμέλημα και παραγράφηκε, όμως ο Άρειος Πάγος, ένα χρόνο αργότερα αναίρεσε την απόφαση και παρέπεμψε την υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την εκ νέου ενοχή του απορρίπτοντας το επιχείρημα ότι ο κατηγορούμενος είχε πέσει θύμα εγκλωβισμού από άλλο πρόσωπο, ωστόσο ζήτησε να αναγνωρισθούν τα ελαφρυντικά του λευκού ποινικού μητρώου και της καλή διαγωγής του το διάστημα των 12 ετών που έχει μεσολαβήσει.

www.ert.gr

Κατερίνα Πολύζου