Τι είπε ο Μανιαδάκης στον Realfm 97,8 για τους προστατευόμενους μάρτυρες

«Αυτή η υπόθεση μας οδηγεί όλους σε μία παράνοια τα τελευταία 2-3 χρόνια. Έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια από μάρτυρες που πήγαν στην Αμερική για να καταθέσουν εναντίον της εταιρείας και ξαφνικά όταν ήρθε στην Ελλάδα η υπόθεση, είδαμε πολλές από τις καταθέσεις τους να αλλάζουν διαχρονικά. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν περιγράψει τα ίδια γεγονότα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Υπάρχουν πολλές ανακρίβειες και αναλήθειες στις καταθέσεις τους. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλά από αυτά που έχουν πει δεν έχουν κριθεί αξιόπιστα και έχουν αρχειοθετηθεί οι υποθέσεις για τα πολιτικά πρόσωπα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιαδάκης.

«Θα πρέπει να απασχολήσει πάρα πολύ τη Δικαιοσύνη ποια είναι η αξιοπιστία αυτών των μαρτύρων. Εγώ διώκομαι επειδή υποτίθεται ότι ο Μάξιμος Σαράφης άκουσε ότι χρηματίστηκα και ότι έδωσα τα χρήματα αυτά στον κ. Λοβέρδο, ο οποίος είναι γνωστό ότι ουδέποτε υπήρξα σύμβουλός του, δεν γνωρίζομαι με τον άνθρωπο, δεν έχουμε μιλήσει. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αξιολογηθούν σε ότι αφορά την αξιοπιστία τους και τα κίνητρά τους. Ασφαλώς, όλη η συζήτηση και η προσπάθεια που γίνεται από την ηγεσία του Αρείου Πάγου να προστατευτεί ο συγκεκριμένος θεσμός έχει ένα νόημα αλλά πάει να εφαρμοστεί η νομοθεσία για την προστασία ανθρώπων που δεν θα έπρεπε να έχουν προστασία», πρόσθεσε.

«Η ηγεσία της δικαιοσύνης οφείλει να πάρει θέση, όπως προστατεύει τους συγκεκριμένους ανθρώπους, πρέπει να προστατεύσει και εμάς που κατηγορούμαστε αδίκως και με αβάσιμα στοιχεία από αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι οφείλουν να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή για να μας εξηγήσουν πως ξεκίνησαν και στη διάρκεια 12 μηνών έχουν περιγράψει τα ίδια γεγονότα με τελείως διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Αυτό από τη φύση του είναι προβληματικό. Οφείλουμε να μάθουμε πότε αυτοί οι άνθρωποι έλεγαν αλήθεια», κατέληξε ο κ. Μανιαδάκης.


Αφήστε μια απάντηση