Σε τροχιά οκτάδας με… οκτάδα ο Ολυμπιακός, 77-68 τη Βιλερμπάν

Ο τραυματισμός του Νίκολα Μιλουτίνοφ άφησε τον Ολυμπιακό με 8 παίκτες, όμως η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν διαβασμένη και με «όπλο» την άμυνά της νίκησε τη Βιλερμπάν με77-68 και παρέμεινε σε τροχιά πλέι οφ. Οι Πειραιώτες έπαιξαν σκληρή, πήραν πράγματα από τον… βασικό κορμό τους και έφτασαν σε μια επικράτηση που τους ανέβασε στο 11-14.

Στην αντίπερα όχθη, η Βιλερμπάν υποχώρησε στο 9-16 και… επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε κακό διάστημα. Ο Τσαρλς Καουντί θέλησε να κάνει «ζημιά» στους Πειραιώτες, όμως το «μπερδεμένο» σύνολο του Ζβέζνταν Μίτροβιτς δεν ήταν ικανό να απειλήσει τους γηπεδούχους.

Ο Κώστας Παπανικολάου για άλλη μια φορά γέμισε τη «στατιστική του» (8π., 3ρ., 6ασ., 2κλ.), όπως το ίδιο έκανε και ο Ουέιντ Μπόλντγουιν (11π., 7ρ., 5ασ. και 5λ.), ενώ οι Γιώργος Πρίντεζης (11π., 3ρ., 5ασ.) και Σάσα Βεζένκοφ (15π., 7ρ.) έδιναν σταθερά σκορ στην ομάδα τους. Θετικές εντυπώσεις άφησε και ο 18χρονος Αλέξανδρος Νικολαΐδης (6π., 5ρ., 4κλ., αλλά και 4λ.), που αγωνίστηκε σε ολόκληρη τη δεύτερη περίοδο, αλλά και σε ένα μέρος της τέταρτης.

Το ματς ξεκίνησε με μικρά, αλλά σταθερά γαλλικά προβαδίσματα (8-14 στο 5′), την ώρα που ο Γιώργος Μπαρτζώκας δοκίμαζε ένα σχήμα με τον Κώστα Παπανικολάου στο «2». Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν σκορ από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ (9π.) και τον Σάσα Βεζένκοφ (7π.), οι Γάλλοι έκαναν μερικά μαζεμένα λάθη, αλλά το προβάδισμα δεν άλλαξε τελικά χέρια (20-21 στο 10′). Στο τελευταίο λεπτό της περιόδου ο Μπαρτζώκας έριξε στο παρκέ τους Νικολαΐδη – Ποκουσέφσκι και η… νουβέλ βαγκ των Πειραιωτών κέρδισε το χειροκρότημα στο ΣΕΦ.

Ο ρυθμός έπεσε και το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο physical στη συνέχεια, με πολλές επαφές και πολλά φάουλ (29-26 στο 14′). Σε εκείνο σημείο οι μαζεμένες… πρωταγωνιστικές στιγμές του 18χρονου Νικολαΐδη (6π., 3ρ., 4κλ.) έδωσαν ώθηση στον Ολυμπιακό και ξεσήκωσαν τους οπαδούς τους. Τρία λεπτά και 40 δευτερόλεπτα  πριν από την λήξη του ημιχρόνου, το δεξί πόδι του Μιλουτίνοφ “γύρισε” άσχημα ύστερα από τη διεκδίκηση ενός ριμπάουντ και ο Σέρβος σέντερ αποχώρησε υποβασταζόμενος, «παγώνοντας» τους γηπεδούχους. Οι Πειραιώτες έσφιξαν στην άμυνα, πήραν σταθερά σκορ από τη γραμμή των βολών (19/23β. στο 20′) και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας το «πάνω χέρι» (43-33).

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ξανά… παντού και «ντύθηκε» πλέι μέικερ, έχοντας 6 ασίστ στο 25′ (53-41). Από την άλλη, ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς έπαιρνε σκορ και επιθετικά ριμπάουντ από τους ψηλούς του, όμως σε γενικές γραμμές η ομάδα του ήταν αρκετά άστοχη. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και στην τρίτη περίοδο και «ξέφυγαν» με τα τρίποντα των Πρίντεζη, Βεζένκοφ (61-45 στο 29′ και 61-50 στο 30′). Το… κερασάκι του τρίτου δεκαλέπτου ήταν ένα δυνατό poster κάρφωμα του Οκτάβιους Έλις με το ένα χέρι στο 25′.

Ο Ουέιντ Μπόλντγουιν βγήκε σιγά – σιγά μπροστά και η διαφορά δεν έπεφτε σε μονοψήφιο νούμερο, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί την κυριαρχία του (68-58 στο 36′). Το τρίποντο του Στραζέλ έφερε τη Βιλερμπάν για πρώτη φορά στο -9 στην τελευταία περίοδο (70-61 στο 37′), όμως στην τελική ευθεία «μίλησε» η εμπειρία και η ποιότητα των «ερυθρολεύκων». Ως εκ τούτου, τίποτα δεν άλλαξε δραματικά, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια «must» νίκη (77-68).

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 43-33, 61-50, 77-68.


Αφήστε μια απάντηση