Ο.Γεροβασίλη: “Αυτή η Κυβέρνηση δεν ξέρει, δεν θέλει, δεν μπορεί και συχνά γίνεται επικίνδυνη”

Ο.Γεροβασίλη: “Αυτή η Κυβέρνηση δεν ξέρει, δεν θέλει, δεν μπορεί και συχνά γίνεται επικίνδυνη”

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς και από την “Προοδευτική Συμμαχία” ο Νίκος Μπίστης. Νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, τις Αστυνομικές και Λιμενικές αρχές καθώς και τον αναπληρωτή διοικητή του ΚΥΤ Μόριας και στελέχη της υπηρεσίας Ασύλου. Αρχικά, ο κ. Μπουρνούς αναφέρθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ “για άμεση ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών και κυρίως για την μετακίνηση 3.500 προσφύγων που έχουν άρση γεωγραφικού περιορισμού και άλλοι 500 που έχουν καθεστώς ευάλωτου. Η δημιουργία μια δεύτερης δομής όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα αλλά θα το πολλαπλασιάσει. Αυτό που προέχει είναι η σύγκλιση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων και η απομόνωση των λίγων ακραίων φωνών που επιχειρούν να καπηλευτούν την αντίδραση του κόσμου για να σπείρουν την διχόνοια και το διχασμό. Όχι στις ακραίες, μισάνθρωπες αντιλήψεις.”

“Αυτή η Κυβέρνηση, δεν ξέρει, δεν θέλει, δεν μπορεί και μερικές φορές γίνεται επικίνδυνη” τόνισε η κ. Γεροβασίλη σχολιάζοντας τα προεκλογικά συνθήματα της, και αυτό όπως ανέφερε “αποδείχθηκε σε μόλις λίγους μήνες. Η Κυβέρνηση επένδυσε μόνο στην επικοινωνιακή πολιτική και το πίστεψε και η ίδια ότι έτσι θα λυθούν τα προβλήματα. Το μεταναστευτικό είναι ένα εθνικό ζήτημα και η κυβέρνηση δεν μπορεί με πράξεις αυταρχισμού να γίνει αξιόπιστος συνομιλητής, χάνει την αξιοπιστία της διεθνώς.”

Ο κ. Μπίστης, από την πλευρά αναφέρθηκε στις διαδικασίες εν όψει του συνεδρίου τονίζοντας ότι αυτό γίνεται “σε πυρακτωμένες συνθήκες αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι μόνο το προσφυγικό, είναι και το θέμα της Δημοκρατίας. Η χώρα πηγαίνει προς τα βράχια ταχύτατα κι αυτό θα το αισθανθεί ο πολίτης και η μεσαία τάξη. Θέλουμε το συνέδριό μας να μην είναι τυπικό, αλλά να είναι συνέχειας, τομής, διεύρυνσης και μετασχηματισμού, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία θα ενωθούν σε ένα κόμμα προσανατολισμένο στο να ανοίξει τις πόρτες του στον κόσμο που έδωσε αυτό το αφειδώλευτο ποσοστό. Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στα χέρια σας, γιατί αυτή είναι η πρόκληση των ημερών.”

Σήμερα στις 7:30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με κεντρικούς εισηγητές την Όλγα Γεροβασίλη και τoν Νίκο Μπίστη, οι οποίοι νωρίτερα θα συναντηθούν και με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

The post Ο.Γεροβασίλη: “Αυτή η Κυβέρνηση δεν ξέρει, δεν θέλει, δεν μπορεί και συχνά γίνεται επικίνδυνη” appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb