Π. Σημανδηράκης: Ευθείες βολές κατά του Χ. Κουκιανάκη για το οικόπεδο της ΑΒΕΑ

Π. Σημανδηράκης: Ευθείες βολές κατά του Χ. Κουκιανάκη για το οικόπεδο της ΑΒΕΑ

Ευθείες βολές κατά του Δημάρχου Αποκορώνου και μέλους της ΠΕΔ Κρήτης Χαράλαμπου Κουκιανάκη σχετικά με τη στάση του για το οικόπεδο της ΑΒΕΑ, άφησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος παράλληλα κατάγγειλε επί της ουσίας «υπόγειες διαδικασίες» προκειμένου να ανακαλέσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση της απόφασή της για το θέμα.:

Δεν πλήττεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου -της 25ης Σεπτεμβρίου- για το οικόπεδο της ΑΒΕΑ, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι « δεν υπάρχει καθαρογραμμένη η απόφαση. Τα Κρητικά Ακίνητα αιτούνταν όχι την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά της αποκεντρωμένης διοίκησης και αυτό πέρασε».

Ο Δήμαρχος Χανίων κατηγόρησε τον κ. Κουκιανάκη ότι ουδέποτε τον ενημέρωσε για τη συγκεκριμένη απόφαση, αντίθετα δεν απαντούσε καν στις κλήσεις του. Ο κ. Σημανδηράκης έκανε επίσης γνωστό ότι επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Γιάννη Κουράκη από τον οποίο και ζήτησε την εξαίρεση του κ. Κουκιανάκη από τη συγκεκριμένη επιτροπή. Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Μανώλης Περάκης απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε στους χειρισμούς του για το επίμαχο θέμα, δήλωσε ότι δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση προς τους ίδιους για την εκδίκαση της υπόθεσης στην τριμελή επιτροπή.

Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων Γρηγόρης Αρχοντάκης και Μανώλης Κεμεσίδης (που εκπροσωπούσε τον απόντα Άρη Παπαδογιάννη) άσκησαν κριτική στον Δήμαρχο για τους χειρισμούς του, ενώ ο Τάσος Βάμβουκας μίλησε για ανάγκη ψύχραιμης διαχείρισης του θέματος. Ο Σεραφείμ Ρίζος έκανε λόγο για νομική ήττα ή και ήττα του δημοτικού συμβουλίου, ενώ ο Γιάννης Σαρρής τόνισε ότι η απόφαση της Αποκεντρωμένης, ήταν ότι η προσφυγή της εταιρίας “Κρητικά Ακίνητα ΑΕ” ήταν δηλαδή απαράδεκτη και ζήτησε να κληθεί ο κ. Κουκιανάκης από το Δημοτικό Συμβούλιο για να εξηγήσει την στάση του. Ο Νίκος Βουρλάκης χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την απόφαση της επιτροπής, που αποτελούνταν και από τους Χανιώτες τον Χαράλαμπο Κουκιανάκη, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Γιώργο Δασκαλάκη, ενώ δήλωσε ότι εμμένουν στην πρόθεση να διεκδικηθεί το οικόπεδο.

www.ert.gr

Κατερίνα Πολύζου