Το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας θέτει σε διαβούλευση ο δήμος ανατολικής Σάμου

Το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας θέτει σε διαβούλευση ο δήμος ανατολικής Σάμου

Σε διαβούλευση θέτει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου   το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Σάμου, σεναρίων για την ανάπτυξη του μελλοντικού συστήματος κινητικότητας της πόλης. 

Συγκεκριμένα η  ομάδα του έργου προχώρησε στη διαμόρφωση τριών εναλλακτικών σεναρίων , με εκτεταμένη συλλογή δεδομένων για την ανάλυση των υφιστάμενων συνθηκών κινητικότητας της πόλης και αξιολόγησε τις ανάγκες και τα προβλήματα του συστήματος που επισημάνθηκαν κατά της διάρκεια της 1ης και 2ης θεματικής διαβούλευσης από το δίκτυο εμπλεκομένων φορέων.

Ένα σενάριο κινητικότητας προδιαγράφει την προτεραιότητα (ή και τις προτεραιότητες) που θα δοθεί- δοθούν στο σχεδιασμό των μέτρων αστικής κινητικότητας. Θα αποτελέσει, δηλαδή, τον οδηγό στον οποίο θα βασιστεί ο Δήμος προκειμένου να εφαρμόσει και να υλοποιήσει νέα έργα και ρυθμιστικές διατάξεις στο σύνολο των υποδομών του κοινόχρηστου χώρου της πόλης.

Οι δημότες που επιθυμούν  μπορούν να επισκεφτούν τον  σύνδεσμο, και αφού διαβάσουν και μελετήσουν τα τρία σενάρια και τα βασικά χαρακτηριστικά τους, να επιλέξουν το σενάριο που θεωρούν ότι θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση για τη διαμόρφωση του συστήματος αστικής κινητικότητας και θα είναι αυτό που θα χαρακτηρίζει το σύνολο των μελλοντικών μετακινήσεων.

The post Το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας θέτει σε διαβούλευση ο δήμος ανατολικής Σάμου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb