Οι Samsung και LG ετοιμάζουν portable οθόνες για smartphones

Techblog.gr

Samsung LG Portable Smartphone Monitor

Σήμερα, χρησιμοποιούμε τα smartphones για κάθε είδους εργασία, ενώ οι κατασκευάστριες προσφέρουν ποικίλες επιλογές που καλύπτουν κάθε ανάγκη. Το Asus ROG Phone 2 είναι ένα gaming smartphone, και το Samsung Galaxy Note 10 είναι ένα έξυπνο τηλέφωνο ιδανικό για εφαρμογές γραφείου, και άλλα.

Το μέγεθος της οθόνης ενός smartphone περιορίζεται κατά πολύ από τις διαστάσεις του. Ο πρωταρχικός στόχος μιας εταιρείας είναι το smartphone να είναι βολικό στη χρήση και έπειτα να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οθόνη.

Εφόσον το μέγεθος των οθονών είναι περιορισμένο, η σύνταξη κειμένων μέσω των virtual keyboard είναι πάντα κουραστική. Ομοίως, το να παίζει κανείς παιχνίδια για ώρα είναι βαρετό, ενώ η μικρή οθόνη δεν προσφέρει την ίδια εμπειρία που θα προσέφερε ένα monitor.

Εξωτερικές οθόνες για smartphones

Η Samsung και η LG αναλογίστηκαν τα παραπάνω, και πολλά ακόμα, σενάρια και αποφάσισαν να αναπτύξουν portable οθόνες για smartphones. Οι συγκεκριμένες οθόνες θα έχουν μινιμαλιστικό σχεδιασμό και μειωμένο βάρος, ενώ θα μπορούν να συνδεθούν στα έξυπνα τηλέφωνα τόσο ενσύρματα όσο και ασύρματα.

Οι κατασκευαστές, μέχρι σήμερα, έχουν δοκιμάσει πολλούς τρόπους για να επεκτείνουν τις οθόνες των smartphone. Σε επίπεδο λογισμικού, η Google πρόσθεσε το Desktop Mode στο Android 10 και η Samsung προσφέρει το DeX Mode. Από τη μεριά του hardware, οι εταιρείες δημιούργησαν της εύκαμπτες οθόνες και τα ιδιαίτερα ακριβά foldable smartphones.

Ωστόσο, αυτές οι νέες portable οθόνες θα έχουν μειωμένο κόστος, θα προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες και θα είναι ειδικά σχεδιασμένες για χρήση με smartphones. Οι οθόνες δεν θα έχουν ενσωματωμένο πληκτρολόγιο, αλλά θα επιτρέπουν τη σύνδεση περιφερειακών.

Σύμφωνα με τις αναφορές, η οθόνη της νοτιοκορεάτικης κατασκευάστριας θα ονομάζεται Samsung DeXbook, θα έχει διαγώνιο 14,1 ίντσες, ανάλυση FHD, μπαταρία 10.000mAh και θα ζυγίζει λιγότερο από ένα κιλό. Από την άλλη, η λύση της LG θα ονομάζεται Cloud Top θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά θα ζυγίζει 600 γραμμάρια και η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 5.000mAh.

Και οι δύο portable οθόνες θα τιμολογούνται στα 400.000 με 500.000 won ή περίπου 310 με 390 ευρώ. Ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος