Για την πρόοδο των εργασιών διαμόρφωσης του κοινοχρήστου χώρου επί της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων, και κατασκευής νέου βρεφονηπιακού σταθμού, ενημερώθηκε χθες ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Στη συγκεκριμένη έκταση των 3.520 τετραγωνικών μέτρων προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία παιδικής χαράς, μικρής πλατείας, περιοχής με κερκίδες και παγκάκια, τοποθέτηση υδάτινου στοιχείου με πίδακες νερού, καθώς και φυτεύσεις σημαντικού αριθμού δέντρων, θάμνων και αρωματικών φυτών, ενώ δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία.

Αμέσως μετά την επίσκεψη ο Δήμαρχος δήλωσε: «Δημιουργούμε έναν νέο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου και αναψυχής που θα εξυπηρετεί κυρίως το Δειλινό και τα Καμίνια, και θα αναβαθμίσει  αισθητικά λειτουργικά και περιβαλλοντικά την ευρύτερη περιοχή.  Ευελπιστούμε ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες, ώστε οι δημότες να μπορούν να απολαύσουν αυτό το σημαντικό έργο».

 

Στο νέο παιδικό σταθμό

 

Στη συνέχεια ο κ. Λαμπρινός βρέθηκε στις εργασίες ανέγερσης του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Αυξημένης Φροντίδας, στη συμβολή των οδών Δρακάκη και Ιλίου στις Μεσαμπελιές.

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός κατασκευάζεται σε οικόπεδο 1026 τ.μ. με καλυμμένη επιφάνεια 620 τ.μ., εκτείνεται σε τρία επίπεδα ενώ διαθέτει την δυνατότητα φιλοξενίας 99 παιδιών από 8 μηνών έως και 5,5 ετών, καθώς και 9 νηπίων με αναπηρία. Το έργο, προϋπολογισμού 1.114.332 ευρώ,  χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την εκτέλεση του έργου, το οποίο τώρα έχει μπει σε καλό ρυθμό και δήλωσε: «Η ανέγερση ενός νέου, υπερσύγχρονου Βρεφονηπιακού Σταθμού είναι καίριας σημασίας για την πόλη μας, καθώς όλοι γνωρίζουμε την έλλειψη θέσεων που υπάρχει στους παιδικούς σταθμούς. Ο συγκεκριμένος μάλιστα έχει τις προδιαγραφές για να αποτελέσει πρότυπο σε ολόκληρη την Κρήτη. Ευελπιστούμε ότι μέσα στο 2020 θα έχει ολοκληρωθεί».

www.ert.gr

Κώστας Βασιλάκης