Κομοτηνή: Γνώση, σωστή διατροφή και πλύσιμο των χεριών ασπίδα κατά της γρίπης

Κομοτηνή: Γνώση, σωστή διατροφή και πλύσιμο των χεριών ασπίδα κατά της γρίπης

«Ο πανικός δεν βοηθάει σε τίποτα» δηλώνει ο κος Γρηγόρης Γρηγορίου ειδικευόμενος ιατρός στην Παθολογική Κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής και σημειώνει ότι «ο Ίός της γρίπης είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι τον θεωρούν μύθο και «τρομακρικό δράκο» που θα τους κατασπαράξει και θα πεθάνουν όλοι.»

Ο κος Γρηγορίου ενημέρωσε τους μαθητές του ΣΔΕ Κομοτηνής

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει το σημαντικό είναι να καταλάβουν όλοι ότι ο ιός της γρίπης δεν είναι κάτι απειλητικό για τη ζωή μας. «Δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε κάποιον που έχει γρίπη λες και είναι μολυσματικός και τον κρατάμε σε απόσταση. Μπορούν όλοι να προστατευτούν και να διώξουν τον φόβο.» Σύμφωνα με τον κ. Γρηγορίου  «Η γνώση είναι αυτή που οδήγησε τον άνθρωπο στο να μην φοβάται, στο να βγει από τη σπηλιά, στο να βλέπει την σκιά του και να καταλαβαίνει ότι είναι η σκιά του και όχι κάτι άλλο. Η γνώση βοηθάει.»

Αναφερόμενος στη γρίπη αφού τόνισε ότι δεν είναι κάτι επικίνδυνο εξήγησε πως οι ευπαθείς ομάδες είναι εκείνες που κινδυνεύουν από τον Ιό της γρίπης, δηλαδή έγκυες, ηλικιωμένοι και άτομα που είναι βαριά άρρωστοι. «Όλοι οι υπόλοιποι που είναι υγιείς θα εκτεθούμε σ’ αυτόν τον ιό, θα νοσήσουμε, αλλά μόνο ένα 2% θα πεθάνει αυτά λένε οι στατιστικές» σημείωσε ο κος Γρηγορίου και επεσήμανε πως όλα ξεκινούν από τη διατροφή. «Ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να σε κρατήσει και υγιή και να ανταπεξέλθεις σε κάθε «μάχη» με κάθε ιό» τόνισε. Μην παραλείποντας να προσθέσει πως σημαντικό ρόλο διαδραματίζει στην προστασία και η σωστή υγιεινή, το συχνό και σωστό πλύσιμο των χεριών. Ακόμη και σήμερα, όπως είπε, «πολλοί δεν ξέρουν πώς πρέπει να πλένουν σωστά τα χέρια τους.»
Φώτο: Ο ιατρός κ. Γρηγόρης Γρηγορίου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες-video:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου