Καλαμάτα: Εκδήλωση για τη βία στην Τρίτη Ηλικία

Καλαμάτα: Εκδήλωση για τη βία στην Τρίτη Ηλικία

Εσπερίδα για τη βία στην Τρίτη Ηλικία, με τίτλο «Χέρια και λέξεις που πονάνε», διοργανώνουν το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Μεσσηνίας, η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Rex.

Ομιλητές θα είναι ο ομότιμος καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης ο οποίος θα μιλήσει με θέμα “Τα ευάλωτα ή τα αφελή θύματα;” η Κατερίνα Τσατά νοσηλεύτρια-εκπαιδεύτρια, προϊσταμένη Νοσηλευτικού Τμήματος Καλαμάτας ΕΕΣ, με θέμα “Μορφές βίας στη φροντίδα των ηλικιωμένων”, Φώτης Μαθιόπουλος πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Μεσσηνίας, επίτιμος διευθυντής ΔΟΥ Καλαμάτας με θέμα “Η οικονομική βία στην τρίτη ηλικία” και Δημήτρης Βεζυράκης κοινωνικός λειτουργός στο Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ, με θέμα “«Εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα ‘ρθεις». Ευτυχώς γερνάμε…”.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης για σπουδαστές, εργαζόμενους σε επαγγέλματα υγείας και όποιον άλλον θελήσει να πάρει βεβαίωση ότι την παρακολούθησε.
Οι διοργανωτές της εσπερίδας, παρουσίασαν αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης και απηύθυναν πρόσκληση στο κοινό να συμμετάσχει, σήμερα στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Καλαμάτας.

www.ert.gr

Μαρία Τομαρά