Αλληλέγγυα προς την Ελλάδα η Γερμανία

Αλληλέγγυα προς την Ελλάδα η Γερμανία

Την αλληλεγγύη της χώρας του προς την Ελλάδα για τη διαχείριση του προσφυγικού, εξέφρασε από τη Ρόδο ο πρέσβης της Γερμανίας, Έρνστ Ράιχελ.
Ανέφερε ότι η Γερμανία έχει βοηθήσει την Ελλάδα με υλικοτεχνική υποδομή για τη φιλοξενία προσφύγων, ενώ υπάρχει συνεργασία σε πολιτικό επίπεδο για ν’ αλλάξει το σύστημα χορήγησης ασύλου.
Ο Γερμανός πρέσβης τόνισε ακόμα πως η χώρα του στέκεται αλληλέγγυα απέναντι στην Ελλάδα και στο θέμα της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης, ενώ αναφερόμενος στη συνάντηση του με τον δήμαρχο Ρόδου είπε ότι συζήτησαν πιθανή συνεργασία σε θέματα όπως η ενέργεια και η ανακύκλωση απορριμμάτων.
Ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, μετά τη συνάντηση με τον Γερμανό Πρέσβη, ανέφερε ότι η τουριστική συνεργασία βρέθηκε στην κορυφή της ατζέντας κατά τη συνομιλία που είχαν, καθώς η γερμανική αγορά, με τον δυναμισμό της, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Ροδιακό Τουρισμό.
«Πεδία συνεργασίας όμως υπάρχουν και σε πολλούς άλλους τομείς, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η ποιοτική πρωτογενής παραγωγή της Ρόδου, οι επενδυτικές ευκαιρίες στο νησί μας, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες. Αξιοποιώντας το υψηλό επίπεδο, στο οποίο βρίσκονται οι Ελληνο-Γερμανικές σχέσεις, συμφωνήσαμε να εργαστούμε από κοινού, μεθοδικά και οργανωμένα, για να αξιοποιήσουμε υπεύθυνα και σε ένα σταθερό πλαίσιο ισοτιμίας και αμοιβαίου οφέλους, όλες τις νέες ευκαιρίες που υπάρχουν» δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου.

www.ert.gr

Χριστίνα Μέγα