ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετατρέπει τα νησιά σε απέραντα κέντρα-φυλακές”

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετατρέπει τα νησιά σε απέραντα κέντρα-φυλακές”

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την απόφαση της Κυβέρνησης να επιτάξει εκτάσεις για την δημιουργία κλειστών κέντρων:

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την έκδοση της Πράξης νομοθετικού περιεχομένου επιλέγει το δρόμο του αυταρχισμού και της επιβολής των πολιτικών της επιλογών για μετατροπή των νησιών μας σε απέραντα κέντρα –φυλακές. Ένας αυταρχισμός που δεν στρέφεται πλέον μόνο εναντίον των προσφύγων αλλά και ενάντια των ίδιων των νησιωτών. Αποφασίζει και επιτάσσει χωρίς την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών, καμία αναφορά για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών μας, συνεχίζοντας την εγκληματική της πολιτική.

Η αδιέξοδη και ταυτόχρονα άνευ προηγουμένου επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έχει συνεργούς και πολιτικούς υπευθύνους. Ο τοπικός βουλευτή της ΝΔ κ. Αθανασίου ο οποίος με την στάση του συναινεί και υποστηρίζει αυτή τη πολιτική. Εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες με μπροστάρη τη δημοτική αρχή Κύτελη όπου στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο φόρεσαν τα κομματικά τους κουστούμια και υποστήριξαν με σθένος στις τοποθετήσεις τους την απόφαση της κυβέρνησης αλλά και η τοπική ΝΟΔΕ Λέσβου που κρύβεται απέχοντας από το δημόσιο λόγο.

Τόσο, νοιάζονται για τα ακριτικά νησιά, για την νησιωτικότητα και τους κατοίκους των νησιών που αφού τους έταξαν προεκλογικά σήμερα τους περιφρονούν επιδεικτικά.

Ως ΣΥΡΙΖΑ ,πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση αντί να ακροβατεί οφείλει άμεσα:

o Να αποσυμφορήσει τα νησιά με μαζικές μεταφορές προς την ενδοχώρα των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών .

o Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου σύμφωνα πάντα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

o Κανένα νέο κέντρο, αλλά εύρυθμη λειτουργία ενός κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης.

Είναι επιεικώς απαράδεκτο και απόδειξη αδυναμίας, μετά από 7 μήνες τραγελαφικών καταστάσεων, να καταλήγουν σε πρακτικές άλλων εποχών και άλλων καθεστώτων.”

The post ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετατρέπει τα νησιά σε απέραντα κέντρα-φυλακές” appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb