Ν. Παπαναστάσης: «Στοχοποιημένες οι περιοχές με αμερικανικές βάσεις όπως η Μαγνησία»

Ν. Παπαναστάσης: «Στοχοποιημένες οι περιοχές με αμερικανικές βάσεις όπως η Μαγνησία»

«Στοχοποιημένες» χαρακτήρισε τις περιοχές της χώρας που διαθέτουν αμερικανικές βάσεις, μεταξύ των οποίων και η Μαγνησία, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης Ειδικών Δυνάμεων ε.α.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΚΚΕ, στο Βόλο, με θέμα «Η μεγάλη εικόνα πίσω από τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή και οι θέσεις του ΚΚΕ», ο κ. Παπαναστάσης τόνισε δε, πως η εμπλοκή της χώρας μας στις γεωπολιτικές εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής μπορούν να φέρουν ακόμη και πολεμικό επεισόδιο, δεδομένης της γεωπολιτικής κατάστασης που επικρατεί στον περίγυρο της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Παναναστάση, οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων είναι τεράστιες, γιατί εμπλέκουν τον ελληνικό λαό, μέσω των λυκοσυμμαχιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σ’ αυτές τις εξελίξεις και ταυτόχρονα, τον στοχοποιεί.

«Είναι δεδομένο ότι μέσα από την παραχώρηση των βάσεων στους Αμερικανούς σε όλη την Ελλάδα και στη Μαγνησία, οι βάσεις αυτές που είναι εφαλτήρια για επιθέσεις των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών σε χώρες της περιοχής, καθίστανται στοχοποιημένες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέδειξε ακόμη τις πολύ δυσάρεστες, καταστροφικές και επικίνδυνες επιπτώσεις για το λαό της νέας Ελληνοαμερικανικής συμφωνίας, που νομιμοποίησε η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη υλοποιήσει και είχε επιτρέψει στους Αμερικανούς να εγκαταστήσουν αυτές τις βάσεις, πολύ πριν υπογραφεί η συμφωνία.

Αναφορικά με την τουρκική επιθετικότητα, ο βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε πως δεν είναι απόρροια της ψυχοσύνθεσης του Ερντογάν, ή για εσωτερική κατανάλωση, αλλά έχει λόγο και αιτία που οφείλεται στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

 

www.ert.gr

ertweb