Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας: Eξωσχολικοί ευθύνονται για τους βανδαλισμούς

Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας: Eξωσχολικοί ευθύνονται για τους βανδαλισμούς

Σε εξωσχολικούς απέδωσαν τους βανδαλισμούς που έγιναν σε αίθουσες του σχολικού συγκροτήματος στο Μαντούκι οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ που βρίσκονταν σε κατάληψη επί 21 μέρες. Σπασμένα τζάμια, ξεκολλημένες ψευδοροφές και γυψοσανίδες πεταμένα θρανία ενώ κάποιοι άναψαν ακόμα και φωτιά.

Οι περιορισμένες καταστροφές αντιμετωπίστηκαν άμεσα από την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης ενώ πολλοί γονείς προσέφεραν υλικά αλλά και προσωπική εργασία.

Οι μαθητές είχαν προχωρήσει σε κατάληψη από τις 20 Ιανουαρίου καθώς το σχολικό συγκρότημα που φιλοξενεί πάνω από 600 μαθητές και 100 καθηγητές δεν διαθέτει θέρμανση. Μάλιστα στις αρχές Ιανουαρίου είχε ανασταλεί η λειτουργία του σχολείου λόγω ψύχους ενώ έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες από την εκπαιδευτική κοινότητα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονταν τα μαθήματα.

Μετά και τη σημερινή νέα επίσκεψη του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης στο σχολείο και υπό το βάρος των βανδαλισμών οι μαθητές αποφάσισαν να επιστρέψουν στα μαθήματα τους, ενώ παράλληλα γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις από το δήμο για την επίλυση του προβλήματος που είχε προκύψει με την θέρμανση αλλά και με τη βελτίωση άλλων υποδομών.

Φωτο αρχείου

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Μοσχάτ

Πηγή: EΡT Kέρκυρας

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος