Η Βόρεια Ιρλανδία γιορτάζει τον πρώτο γάμο ομοφυλόφιλων

Η 26χρονη Ρόμπιν Πιπλς και η 27χρονη Σάρνι Έντουαρντς γνωρίστηκαν, ερωτεύτηκαν και σήμερα θα γίνουν το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι στη Βόρεια Ιρλανδία που θα ενωθεί με τα δεσμά του γάμου, μετά την αλλαγή στη νομοθεσία που έγινε το καλοκαίρι.

«Δεν θέλαμε να γράψουμε Ιστορία, απλώς ερωτευθήκαμε» λένε λίγο πριν τον γάμο που θα γίνει στο Κάρικφέργκους, κοντά στο Μπέλφαστ, καθώς το νομοσχέδιο που τον επιτρέπει τέθηκε χθες σε ισχύ.

Οι δύο κοπέλες ευχαρίστησαν το κίνημα «Love Equality», μια εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας και άλλων οργανώσεων οι οποίες, σύμφωνα με τις ίδιες, «άνοιξαν τον δρόμο» για την αλλαγή αυτή μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο πληροφορίες από το Reuters και το AFP.

«Αν αυτή η εκστρατεία ολοκληρώνεται με τη Σάρνι και εμένα να λέμε “ναι”, άρχισε με τους ανθρώπους που είπαν “όχι” στην ανισότητα», τόνισε η Πιπλς.

«Νιώθουμε ευγνωμοσύνη προς τους χιλιάδες ανθρώπους που διαδήλωσαν για τις ελευθερίες μας, προς την Love Equality και τους πολιτικούς που ψήφισαν για την αλλαγή της νομοθεσίας» πρόσθεσε η μέλλουσα σύζυγός της. «Χωρίς εσάς ο γάμος μας δεν θα ήταν δυνατός. Θα σας ευγνωμονούμε αιώνια» είπε.

Οι Βρετανοί βουλευτές στο Γουέστμινστερ υιοθέτησαν νομοσχέδιο που επιτρέπει τον γάμο και τη σύναψη συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στη Βόρεια Ιρλανδία τον Ιούλιο, όταν ακόμη η επαρχία δεν διέθετε κυβέρνηση εξαιτίας του πολιτικού αδιεξόδου που διήρκησε τρία χρόνια. Την ίδια περίοδο το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ και της χαλάρωσης της νομοθεσίας που αφορά τις αμβλώσεις.

Ακτιβιστές και Βρετανοί βουλευτές, ανάμεσά τους και ο υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Τζούλιαν Σμιθ, θα είναι παρόντες σε εκδήλωση στο Λονδίνο για να γιορτάσουν τον πρώτο γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων στην επαρχία αυτή.


Αφήστε μια απάντηση