Γ εθνική μπάσκετ: Μέγας… Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός στη Μίκρα

Γ εθνική μπάσκετ: Μέγας… Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός στη Μίκρα

Στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στον 4ο όμιλο της Γ εθνικής βρέθηκε η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού μετά την εκτός έδρας νίκη της με 88-62 επί του Γ.Σ. Μέγα Αλέξανδρου.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για τους «κόκκινους» που συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία αποδίδοντας ταυτόχρονα εξαιρετικό μπάσκετ στα παιχνίδια τους.

Στην αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας, ο Πανσερραϊκός Κρι Κρι πιστοποίησε το ρόλο του φαβορί απέναντι στην ομάδα του Μ. Αλέξανδρου και κατέκτησε εύκολα το τρίτο ροζ φύλλο αγώνα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος.

 Οι γηπεδούχοι κοντράρισαν στα ίσια την ομάδα του Ραδή Θεοδωρίδη στην εναρκτήρια περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε με ισοπαλία 21-21. Ως το 14’ οι δύο αντίπαλοι συνέχισαν να συμβαδίζουν στο σκορ (28-27), στη συνέχεια όμως τα «λιοντάρια» πιστοποίησαν ότι δικαίως διαθέτουν τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα και, σε συνδυασμό με τον καλό ρυθμό που βρήκαν στην επίθεση, προηγήθηκαν με +11 πόντους στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (37-46). Η τρίτη περίοδος εξελίχθηκε σε «παράσταση για ένα ρόλο», αφού το επιμέρους σκορ της (8-22) έκρινε ουσιαστικά και τον τελικό νικητή της αναμέτρησης. Ο αγώνας στο τέταρτο δεκάλεπτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα και η λήξη του βρήκε τους Σερραίους να πανηγυρίζουν -δίχως να κινδυνέψουν ποτέ- ένα πολύτιμο διπλό μέσα στη Θεσσαλονίκη!

Ραδής Θεοδωρίδης: «Εκπληκτικό μπάσκετ»

Ευχαριστημένος από την εμφάνιση των παικτών του δήλωσε ο προπονητής του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού Ραδής Θεοδωρίδης που μιλώντας για το παιχνίδι είπε: «Η ομάδα ξεκίνησε νευρικά και μουδιασμένα σήμερα το παιχνίδι με αποτέλεσμα το α’ δεκάλεπτο να λήξει με ισοπαλία στο σκορ. Στη συνέχεια όμως ανέβασε στροφές και με πρωτεργάτες τους Λ. Ντίνο και Π. Γεωργιανό, έπαιξε εκπληκτικό μπάσκετ και πίεσε σε άμυνα, καταφέρνοντας να κερδίσει με ευκολία τον αντίπαλο. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά με σύνεση και θέληση και στρέφουμε την προσοχή μας στο επόμενο ιδιαίτερα κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι με τον Λεύκιππο Ξάνθης.»

Διαιτητές: Κοντογιάννης-Γιατρόπουλος

Δεκάλεπτα: 21-21, 16-25, 8-22, 17-14 (επιμέρους), 62-82 (τελικό)

Μέγας Αλέξανδρος (Γαλής): Γκολέμας 16, Μαδεμλής 8, Γιαχανατζής 7, Μακούλης 7(1), Ορφανίδης, Ζαγάνας, Καραβασίλης, Τσιαουσίδης 4, Μέλλιος 4, Πισιώτης 9, Χατζηβούρκογλου 3(1), Πολυμένης 4.

Πανσερραϊκός Κρι Κρι (Θεοδωρίδης): Συμεωνίδης 6, Γρίψιος 15, Γεωργιανός Ν., Γεωργιανός Π. 12(1), Τράκας 6, Δημητρακάς 8(1), Δατσιάδης, Χατζηανδρέου, Ντίνος 18(4), Σταματόπουλος 5, Κάτος 9(1), Χορτομάρης 3(1).

M.V.P.: Ντίνος Λεωνίδας

 Αξιοσημείωτα από την αναμέτρηση:

Ο Θεόφιλος Θολιώτης απουσίασε από τον Πανσερραϊκό Κρι Κρι λόγω γριππώδους συνδρομής το τελευταίο 48ωρο πριν τον αγώνα.

Σύμφωνα με τα πολύτιμα στατιστικά της ομάδας του που κρατά στους αγώνες ο βοηθός προπονητή κ. Ανέστης Λυκίδης, τα «λιοντάρια» τελείωσαν την αναμέτρηση με συνολικό ποσοστό περίπου 68,5% στα δίποντα (24/35).

Με τη νίκη τους αυτή οι «κόκκινοι» αναρριχήθηκαν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και κυνηγάνε πλέον κατά πόδας τους πρωτοπόρους: Λεύκιππος Ξάνθης 28, Μακεδονικός & ΜΕΝΤ 26, Πανσερραϊκός 25, Ίκαροι & Ελπίς Αμπελοκήπων 24 (ρεπό έκαναν Μακεδονικός & Ίκαροι).                          

Η επόμενη αναμέτρηση για τον Πανσερραϊκό Κρι Κρι είναι το σπουδαίο εντός έδρας ντέρμπι απέναντι στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Λεύκιππο Ξάνθης την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, αφού μεσολαβεί ρεπό για όλη την Κατηγορία.

 

 

www.ert.gr

Βασίλης Αναστασιάδης