Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο-Σταματάει το διάλογο με Κυβερνητικά στελέχη

Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο-Σταματάει το διάλογο με Κυβερνητικά στελέχη

Η επικαιροποίηση τους ψηφίσματος της 22ας Ιανουαρίου, μετά την πραγματοποίηση των κινητοποιήσεων σε Λέσβο, Χίο και Σάμο υπερψηφίστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, όπου συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις, μετά και την απόφαση της Κυβέρνησης για επίταξη εκτάσεων στα τρία νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Στη συνεδρίαση που έγινε και μέσω τηλεδιάσκεψης σε Χίο, Σάμο, Λήμνο και Ικαρία, συμμετείχαν και κατέθεσαν τα ψηφίσματα των δημοτικών τους συμβουλίων, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, Δημοσθένης Χατζηγιάννης καθώς και οι πρόεδροι της κοινότητας Μανταμάδου, Χαράλαμπος Τζελαΐδης και Μόριας Γιάννης Μαστρογιάννης.

Συγκεκριμένα επιπλέον αποφασίστηκε:

  1. Το Περιφερειακό Συμβούλιο καταδικάζει την απόφαση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για επιτάξεις περιοχών στα νησιά.
  2. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου απαιτεί από την Κυβέρνηση ν’ ανακαλέσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και διακόπτει κάθε είδους διάλογο με Κυβερνητικά στελέχη μέχρι ν’ ανασταλεί οριστικά η απόφαση της για επιτάξεις στα νησιά.
  3. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα προσφύγει στ’ αρμόδια δικαστήρια για την ανάκληση της απόφασης της Κυβέρνησης.
  4. Η Περιφερειακή αρχή θα ζητήσει ενημέρωση των κομμάτων υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ζήτημα της μεταναστευτικής κρίσης και θα ενημερώσει τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα.
  5. Το Περιφερειακό Συμβούλιο στηρίζει τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων Δυτικής Λέσβου, Χίου και Σάμου.
  6. Οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις για 13 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά και καλούνται να συμμετέχουν μαζικά όλοι οι φορείς και οι κάτοικοι των νησιών έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, Οδός Βασιλίσσης Σοφίας 15 Αθήνα.

 

 

The post Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο-Σταματάει το διάλογο με Κυβερνητικά στελέχη appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb