Monty Python “Life of Brian”, στο Αντίβαρο, 9/2/20

Monty Python “Life of Brian”, στο Αντίβαρο, 9/2/20

Την αξεπέραστη θρησκευτική παρωδία των Monty Python “Life of Brian” (γνωστή και με τον τίτλο «Ενας προφήτης, μα τι προφήτης») φιλοξενεί το Αντίβαρο, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου (7.30 μ.μ.).
Στο φιλμ (93′) διακωμωδούνται όλες οι «βιβλικές» ταινίες του Χόλυγουντ, σε μια σαρωτική επίθεση χιούμορ απέναντι σε κάθε είδος εξουσίας και φανατισμού.
Ο αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος το «Αντίβαρο» ( βρίσκεται στην οδό Καλοπλύτου 44, και η είσοδος είναι φυσικά ελεύθερη. Θα είναι δε ανοιχτός ο χώρος από τις 6.30 μ.μ. και αυτή την Κυριακή, για καφέ/τσάι/ποτό πριν την ξεχωριστή αυτή προβολή.

Λίγα λόγια για το Life of Brian
Η ταινία Ένας Προφήτης… Μα τι Προφήτης! (Monty Python’s Life of Brian), είναι βρετανική σατιρική ταινία του 1979 σε σκηνοθεσία Τέρι Τζόουνς και σενάριο των Monty Python. Η ταινία ακολουθεί τον Μπράιαν Κοέν, έναν νεαρό Εβραίο που γεννιέται την ίδια μέρα και στην ίδια γειτονιά με τον Ιησού Χριστό και αργότερα τον περνάνε για τον Μεσσία.
Όπως έγραψαν οι κριτικοί, «… η ιστορία του Μπράιαν της Ναζαρέτ, του παιδιού της διπλανής φάτνης που γεννήθηκε ταυτόχρονα με το πιο διάσημο μωρό της ιστορίας, από την άβολη αρχή ως μικρό παιδί μέχρι την επεισοδιακή κορύφωσή πάνω σε έναν σταυρό (μια κορύφωση που δεν υμνήθηκε ποτέ αλλά τραγουδήθηκε ρυθμικά «κοιτώντας την θετική πλευρά της ζωής»), δεν προσπαθεί καν να βεβηλώσει την εικόνα του Ιησού ή να δημιουργήσει αιχμηρά αστεία «αμαυρώνοντας» μια θρησκευτικά παγιωμένη ιστορία αλλά κοιτάει ουσιαστικά πίσω από αυτήν, για να αποκαλύψει τον φανατισμό, τον κίνδυνο της παρανόησης ενός ευγενούς μηνύματος και όλο το πολιτικό παρασκήνιο που δεν συνοδεύει την ίδια την Πίστη αλλά όλες εκείνες τις δομές που την καπηλεύονται».

The post Monty Python “Life of Brian”, στο Αντίβαρο, 9/2/20 appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb