Νέα πρόκληση της Τουρκίας: Άσκηση νοτιοανατολικά της Κρήτης και έρευνες για γεωτρήσεις

Νέα πρόκληση της Τουρκίας: Άσκηση νοτιοανατολικά της Κρήτης και έρευνες για γεωτρήσεις

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις έρευνές της για υδρογονάνθρακες τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην περιοχή μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, που καλύπτει η συμφωνία που υπέγραψε με την Τρίπολη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

Σε δηλώσεις του, έπειτα από τη συνάντηση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Καλίν ανέφερε συγκεκριμένα ότι «στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχουμε υπογράψει με τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης θα συνεχίσουμε χωρίς να σταματήσουμε τις σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις τόσο στην ανατολική Μεσόγειο, όσο και στην περιοχή μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης».
Πηγή: ΚΥΠΕ
Και στρατιωτική άσκηση

Με ακόμη μια NAVTEX ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού δεσμεύει παράνομα περιοχή στα νοτιανατολικά της Κρήτης και της Καρπάθου για στρατιωτικά γυμνάσια.
Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, έγινε γνωστό ότι το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, προγραμματίζει άσκηση διάρκειας 4 ωρών σε περιοχή νότια της Ρόδου και ανατολικά της Καρπάθου και της Κρήτης, διεκδικώντας τη δική της υφαλοκρηπίδα.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 0239/20 οδηγία προς ναυτιλομένους το τουρκικό πολεμικό ναυτικό θα βρίσκεται στην περιοχή για τρεις ημέρες, 11, 14 και 25 Φεβρουαρίου με το χρόνο διεξαγωγής των ασκήσεων να είναι από τις έξι έως και τις δέκα το πρωί.
Με πληροφορίες από το onalert

www.ert.gr

Κατερίνα Πολύζου