Νικόλαος Κιφνίδης, ιατροδικαστής: «Ήταν μια εν ψυχρώ δολοφονία»

Νικόλαος Κιφνίδης, ιατροδικαστής: «Ήταν μια εν ψυχρώ δολοφονία»

Ολοκληρώθηκε στις τρεις το απόγευμα η νεκροψία-  νεκροτομή του 56χρονου άνδρα που δολοφονήθηκε χθες το βράδυ στην Κομοτηνή, στην περιοχή της Νέας Μοσυνούπολης.

Οι σημειώσεις του ιατροδικαστή

Από τις δέκα το πρωί ο Ιατροδικαστής Θράκης, ο κος Νικόλαος Κιφνίδης προσπάθησε να δώσει απαντήσεις φωτογραφίζοντας το άψυχο σώμα, αναζητώντας τις πύλες εισόδου και τις πύλες εξόδου τον σφαιρών, αλλά και λαμβάνοντας υλικό, πειστήρια και σφαίρες. Σύμφωνα με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κομοτηνής βρέθηκαν δύο κάλυκες ενώ έγινε ανίχνευση μήπως υπάρχουν σημάδια πάλης στο σώμα. «Δεν βρέθηκε κάτι.Ήταν μια εν ψυχρώ δολοφονία.» δήλωσε ο κος Κιφνίδης.

Ο θύτης πυροβόλησε και σκότωσε το θύμα από απόσταση μέχρι 1,5 μέτρων. Ο άτυχος 56χρονος κατέληξε από εσωτερική αιμορραγία, έχοντας βαριές κακώσεις εσωτερικών οργάνων. «Ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον εκτελεστή του, από την δεξιά πλευρά είναι η πύλη εισόδου των σφαιρών, με φορά – κίνηση προς τα εμπρός. Οι  πυροβολισμοί έγιναν από ένα πιστόλι.» εξήγησε ο Ιατροδικαστής.

Όλα συνέβησαν αργά χθες το βράδυ στην περιοχή της Νέας Μοσυνούπολης. Ακούστηκαν πέντε πυροβολισμοί και οι γείτονες του θύματος κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ, αλλά ο 56χρονος ήταν ήδη νεκρός. Στο Σισμανόγλειο όπου διακομίστηκε διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Η αστυνομία τηρώντας σιγήν ιχθύος προσπαθεί να φτάσει στα ίχνη του δράστη και στη σύλληψή του.

«Ήταν δύσκολο να βρεθούν οι σφαίρες μέσα στο σώμα. Φέραμε και φορητό μηχάνημα , κάναμε ακτινογραφία γα να τις εντοπίσουμε.» κατέληξε ο κος Κιφνίδης. Μπορεί η τοπική κοινωνία να συγκλονίστηκε στο άκουσμα της είδησης,ωστόσο, ο ιατροδικαστής της Θράκης, όπως λέει, έχει έρθει αντιμέτωπος πολλές φορές με τέτοιους είδους περιστατικά.Φωτογραφία: Νικόλαος Κιφνίδης Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία-video: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου
image}

Αφήστε μια απάντηση