Vodafone: Θα αφαιρέσει τον εξοπλισμό της Huawei από τα βασικά της δίκτυα

Techblog.gr

Vodafone 5g Huawei

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Αγγλία αποφάσισε να περιορίσει τη χρήση εξοπλισμού της Huawei στο 5G δίκτυο που ετοιμάζει. Τώρα, η Vodafone ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει όλο τον εξοπλισμό της κινέζικης κατασκευάστριας από τα βασικά της δίκτυα.

Ο αποκλεισμός της κινέζικης εταιρείας από τα βασικά 5G δίκτυα

Εδώ και μήνες, αρκετές χώρες της Ευρώπης προσπαθούν να αποφασίσουν αν θα επιτρέψουν ή όχι τη συμμετοχή της Huawei στην ανάπτυξη των 5G δικτύων τους. Μία από αυτές τις χώρες είναι και η Αγγλία.

Πριν λίγες ημέρες, ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας, Boris Johnson, επιβεβαίωσε ότι η Huawei δεν θα μπορέσει να συμμετέχει με δικό της εξοπλισμό στο βασικό 5G δίκτυο της χώρας. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε μία λίστα η οποία περιέχει τους λεγόμενους προμηθευτές υψηλού κινδύνου.

Όλα αυτά, αποτελούν επακόλουθο του αποκλεισμού της Huawei από τις ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια. Τόσο η κινέζικη κατασκευάστρια όσο και η ZTE προσπαθούν να αποτρέψουν την FCC από το να οριστικοποιήσει την απόφαση της, σχετικά με τον χαρακτηρισμό των δύο εταιρειών ως Κίνδυνος εθνικής ασφάλειας.

Ακολουθώντας τη γραμμή της Αγγλίας, η Vodafone ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει όλο τον εξοπλισμό της Huawei από τα βασικά της δίκτυα. Ένα έργο που θα διαρκέσει πέντε χρόνια και θα κοστίσει στην εταιρεία περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος