«Φύλακες της άγριας ζωής» στην ΕΡΤ2

«Φύλακες της άγριας ζωής» στην ΕΡΤ2

Τη νέα ξένη συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ «Φύλακες της άγριας ζωής» (Guardians of the Wild),  θα παρακολουθήσετε -σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση- στην ΕΡΤ2, από την Τρίτη 11 έως και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, στις 12:00.

Μέσα από τα δέκα επεισόδια της σειράς, θα γνωρίσουμε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά είδη άγριας ζωής της Ζάμπια, όπως ελέφαντες, λιοντάρια, τσακάλια και ύαινες, τα οποία είναι δύσκολο να μελετηθούν.

Με την κάμερα της εκπομπής, θα παρακολουθήσουμε -μέρα με τη μέρα- τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οικολόγοι και οι επιστήμονες που ασχολούνται με τα άγρια ζώα της Ζάμπια, καθώς ανακαλύπτουν νέα ενδιαφέροντα στοιχεία για κάποια από τα πιο χαρισματικά ζώα της Αφρικής.

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020, στις 12:00
Eπεισόδιο 1ο: «Επιστροφή των κυνηγών» (Return of the Hunters)

Το Εθνικό Πάρκο των πεδιάδων Λούα είναι μια απέραντη θάλασσα από χρυσαφένια λιβάδια στην καρδιά της νότιας Αφρικής. Απομακρυσμένο κι άγριο, φιλοξενούσε κάποτε τεράστια κοπάδια γκνου και ζεβρών, αλλά και αρπακτικών, όπως λιοντάρια και γατόπαρδους που καραδοκούσαν στην πλούσια βλάστηση.

Όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη γειτονική Αγκόλα, η πλούσια άγρια φύση της Λούα καταστράφηκε γρήγορα από τους λαθροκυνηγούς και -για πολλά χρόνια- το πάρκο βρισκόταν σε αδράνεια, χωρίς το παραμικρό ίχνος ζωής.

Η ειρήνη έχει πλέον επιστρέψει και η κάμερα του ντοκιμαντέρ ακολουθεί μια εκπληκτική ομάδα ερευνητών που εργάζονται για να αποκαταστήσουν τη Λούα στην παλιά της δόξα.

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, στις 12:00
Eπεισόδιο 2ο: «Το κοπάδι των Φοίνιξ» (The Camp Phoenix Herd)

Το Κέντρο Φοίνιξ στο Εθνικό Πάρκο Καφούε της Ζάμπια είναι ο παράδεισος των ελεφάντων. Έχει πυκνό δάσος, ανοιχτούς λειμώνες και άφθονο νερό.

Εδώ, στα ορφανά ελεφαντάκια δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία. Έχοντας σωθεί από βέβαιο θάνατο, τα μικρά μεταφέρθηκαν εδώ, έτσι ώστε οι φροντιστές τους να μπορούν να τους διδάξουν τις δεξιότητες που θα χρειαστούν για να ενταχθούν σε μια αγέλη ελεφάντων στην άγρια φύση.

Οι Τσοντόμπα, Τσαμαλάντου και Ταφίκα είναι τρεις νεαροί άγριοι ελέφαντες, των οποίων οι μητέρες σκοτώθηκαν όταν ήταν ακόμα μωρά. Μεγάλωσαν στο Φοίνιξ και τώρα ζουν ελεύθεροι στη σαβάνα.

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, 12:00
Eπεισόδιο 3ο: «Η σωτηρία των ελεφάντων» (Elephant Rescue)

Παρακολουθούμε τη ζωή σε ένα από τα ορφανοτροφεία των ελεφάντων της Αφρικής.

Χάρη στην αφοσίωση και στο πάθος μιας ομάδας φυλάκων, ορφανοί ελέφαντες μαθαίνουν να προσαρμόζονται στη ζωή στη φύση, κατακτούν τις κοινωνικές δεξιότητες που χρειάζεται ένας ελέφαντας για να οικοδομήσει την ανεξαρτησία του, να βρει τροφή και να αποφεύγει τα αρπακτικά, ώστε να αποκτήσει τις ικανότητες που απαιτούνται για την επιβίωση στη σαβάνα. Από εδώ ξεκινάει το ταξίδι που τελικά θα οδηγήσει στην ελευθερία τους.

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, 12:00
Eπεισόδιο 4ο: «Γνωριμία με τα αρπακτικά» (Predators Uncovered)

Η Κοιλάδα Λουάνγκουα είναι ένα από τα τελευταία καταφύγια για μερικά από τα περισσότερο απειλούμενα μεγαλόσωμα σαρκοφάγα της Αφρικής.

Παρακολουθούμε τον Χένρι και τον Τζόναθαν, δύο νέους επιστήμονες από το Πρόγραμμα των Σαρκοφάγων της Ζάμπιας, για να μάθουμε πώς εργάζονται και τις απειλές που αντιμετωπίζει η άγρια φύση.

Βλέπουμε πώς η ζωή στην πρώτη γραμμή της προστασίας αυτού του απίστευτου οικοσυστήματος, κάνει πραγματικά τη διαφορά για την επιβίωσή της.


Σειρά ντοκιμαντέρ 10 επεισοδίων, παραγωγής Καναδά 2016-2018

ΕΡΤ2
ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ – Α΄ ΚΥΚΛΟΣ  
A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
«Φύλακες της άγριας ζωής»
(Guardians of the Wild)

www.ert.gr

Ασπασία Κακολύρη