Κομοτηνή: 3-2-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Κομοτηνή: 3-2-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Πολιτική
Δεσμεύτηκε να τιμήσει την εμπιστοσύνη της Ροδόπης η πρόεδρος του ΚινΑλ
Να τιμήσει την εμπιστοσύνη που δείχνει η Ροδόπη στο ΚινΑλ δίνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει το ΚινΑλ σε όλη την Ελλάδα δεσμεύτηκε η πρόεδρος του κα Φώφη Γεννηματα κατά την επίσκεψή της στην Κομοτηνή. «Μπορούμε να πετύχουμε αυτά τα ποσοστά και πανελλαδικά και βέβαια αποτελεί δέσμευση για μας να τιμήσουμε αυτή την εμπιστοσύνη» είπε χαρακτηριστικά η κα Γεννηματά και υποσχέθηκε « Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας. Αγωνιζόμαστε για να στηρίξουμε τους καπνοπαραγωγούς από τις μεγάλες καταστροφές που έχουν υποστεί και θα προσπαθήσουμε να αποκατασταθεί ένα μέρος των εισοδημάτων τους από κρατικές, οικονομικές ενισχύσεις.»
Ο Δημήτρης Χαρίτου στην εκδήλωση της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης
«Εύχομαι στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα να έχει μια παραγωγική, κερδοφόρα και δημιουργική χρονιά»ευχήθηκε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, ο κος Δημήτρης Χαρίτου στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών κι Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης. «Είναι γεγονός ότι η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα την δεκαετία της κρίσης σήκωσε δυσανάλογο βάρος από αυτό που της αναλογούσε.» Ο κος Χαρίτου διαβεβαίωσε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία που στόχο έχει να αναταχθεί η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα και η περιοχή μας, κάτι που τόσο έχουμε ανάγκη.» κατέληξε ο βουλευτής της Ροδόπης.
Στην Ξάνθη ο Νίκος Παππάς
Την Ξάνθη επισκέφτηκε ο τομεάρχης οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και ο Στέργιος Καλπάκης εκ μέρους της Προοδευτικής Συμμαχίας στο πλαίσιο της περιοδείας τους στους Νομούς Ξάνθης και Δράμας. «Στην πορεία για το 3ο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο, το κόμμα μας εντείνει την προσπάθεια, ώστε να γίνει εκείνος ο πολιτικός φορέας τον οποίο χρειάζεται η κοινωνία. Ένα μεγάλο ανοιχτό, ριζοσπαστικό και δημοκρατικό κόμμα της Σύγχρονης Αριστεράς.» ανέφερε ο κος Παππάς.
Ένα ειδικό αναπτυξιακό σχεδιασμό προτείνει ο Ιλχάν Αχμέτ
«Η περιοχή της Ροδόπης και της Θράκης χρειάζεται ένα ειδικό αναπτυξιακό σχεδιασμό με τόλμη και αποφασιστικότητα που θα αξιοποιεί τα φυσικά πλεονεκτήματα , τη γεωγραφική της θέση και το σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό.» υποστήριξε ο βουλευτής Ροδόπης του ΚινΑλ Ιλχάν Αχμέτ στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής. Σύμφωνα με τον κο Ιλχάν Αχμέτ οι κάτοικοι της περιοχής χρειάζονται ευκαιρίες και το συνεχές ενδιαφέρον της ηγεσίας. «Όχι γιατί επαιτούμε αλλά απαιτούμε όσα μας αξίζουν εδώ στη Θράκη» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως «Τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό κορμό αποτελούν μια σημαντική αφετηρία για ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα για το μέλλον.»
Αν.Μ.θράκη: Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΚινΑλ με θέμα το κοινωνικό κράτος
Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΚινΑλ με θέμα το κοινωνικό κράτος θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης σύμφωνα με τον Αναπληρωτή γραμματέα του Τομέα των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τον κ. Παύλο Δαμιανίδη. Όπως υποστήριξε ο κος Δαμιανίδης όλα τα στελέχη και όλα τα μέλη πρέπει να είναι ενεργά, παρόντα και να συμμετέχουν σε όλες τις διαδικασίες.
Απεργιακά
Στάσεις εργασίας ξεκινάει ο Σύλλογος Εργαζομένων της Εγνατίας Οδού Α.Ε.
Στάσεις εργασίας ξεκινάει ο Σύλλογος Εργαζομένων της Εγνατίας Οδού Α.Ε., από σήμερα, θέλοντας κατ’ αυτό τον τρόπο να πει όχι «στο διαφαινόμενο ξεπούλημα της Εγνατίας Οδού» όπως τονίζει σε ανακοίνωση . Προκηρύσσει 3ωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας από σήμερα έως την Πέμπτη 6/2/2020 και από την Δευτέρα 10/2/2020 έως την Πέμπτη 13/2/2020.
ΑμεΑ
Επιστολή του Σωματείου ΑμεΑ στον Υπουργό Υγείας
Το Σωματείο ΑμεΑ Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Βασίλη Κοντοζαμάνη, ζητά να επανεξεταστεί το θεσμικό και νομικό πλαίσιο εισαγωγής φαρμάκων και το κοστολόγιο αυτών, καθώς επίσης να γίνει ανάχωμα στην εξαγωγή φαρμάκων από τις ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες προς τα ξένα κράτη.
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνή θα έχει το Τμήμα Ατόμων με προβλήματα Όρασης
Συνάντηση του τμήματος ατόμων με αναπηρία όρασης του Σωματείου ΑμεΑ Π.Ε Ροδόπης με τον δήμαρχο Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10.00 το πρωί. Το τμήμα θα ζητήσει από τον Δήμο τον πλήρη καθαρισμό από εμπόδια των περιοχών όδευσης τυφλών και την τοποθέτηση σε αρχικό στάδιο σε 6 φωτεινούς σηματοδότες μηχανισμούς ηχητικούς και φωνητικούς .
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δημοψήφισμα στον Ίασμο
Tην διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 8 Μαρτίου με ερώτημα την ίδρυση η μη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης στο Δήμο Ιάσμου προτείνει ο δήμαρχος Οντέρ Μουμίν.

Εθελοντισμός
Εθελοντική αιμοδοσία στο Στυλάριο
Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε χθες στο χωριό Στυλάριο Ροδόπης με πρωτοβουλία του Τμήματος Αιμοδοσίας Κομοτηνής, του Συλλόγου Αιμοδοτών Ροδόπης και του Συλλόγου Δύναμη Ψυχής Εθελοντική Αιμοδοσία. Η συμμετοχή των κατοίκων ήταν ιδιαιτέρως συγκινητική.
Κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος»
Η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος άνθρωπος» μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξανθης ΒΑΤΡΑΧΟΙ , θα μαγειρέψουν, θα γνωριστούν, θα αναταλλάξουν απόψεις και θα φάνε μαζί σήμερα στις 12:30 στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης. «Η αλληλεγγύη είναι να ενώνεις διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικές επιλογές σεβόμενοι την διαφορετικότητα του καθενός μας, χωρίς καμία διάκριση σε εθνικότητα, θρησκεία, χρώμα, γλώσσα!» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Πολιτισμός
Νέο ΔΣ στους «Φιλοτέχνες»
Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των «Φιλοτεχνών» που προέκυψε μετά την Γενική Συνέλευση έχει ως εξής: Πρόεδρος επανεξελέγη η Ιωάννα Αλμπανίδου, Αντιπρόεδρος : ο Βαβαϊτης Σταύρος, Γενικός Γραμματέας ο Αθανάσιος Αποστολακούδης, Ταμίας η Δάφνη Κούκουρη και μέλη οι Κυριάκος Αντωνίου, Καλογιαντσίδης Αθανάσιος και ο Παναγιώτης Μήτρου.

Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του καρναβαλιού
Η διαμόρφωση του προγράμματος των κεντρικών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα η έναρξη θα γίνει την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου με την Πέγκυ Ζήνα. Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί Γιορτή Λαογραφίας, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου: Παραδοσιακό Γλέντι και την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου: Βραδιά Γευσιγνωσίας. Την Κυριακή 1η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η Μεγάλη Παρέλαση.

Αστυνομικό δελτίο
Περιπετειώδης καταδίωξη λαθρό-διακινητή
Περιπετειώδης καταδίωξη λαθροδιακινητών σημειώθηκε το Σάββατο, στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και του Αστυνομικού Τμήματος Ιάσμου, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 22χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, στο ύψος του οικισμού Σέλερου το όχημα προσέκρουσε σε πινακίδα σήμανσης και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 22χρονο, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του οχήματος διαπίστωσαν ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Αθλητικά
Ήττα για την Ξάνθη
Με 3-1 ηττήθηκε εκτός έδρας η ομάδα της Ξάνθης από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα της Super League.
Νίκη για τα κορίτσια
Την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ πανηγύρισε το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του ΓΑΣ Κομοτηνή, που επιβλήθηκε με 41-47 του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.
Ο τρίτος αγώνας Beer Run στην Ελλάδα
Ο τρίτος αγώνας Beer Run στην Ελλάδα θα διοργανωθεί την Άνοιξη από την ομάδα των BEERunners Komotinis σε συνεργασία με την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης και τον Σύλλογο ατόμων με αναπηρία «ΗΡΟΔΙΚΟΣ». Πρόκειται για αγώνα 6χλμ. με αφετηρία και τερματισμό την ζυθοποιία στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Η ιδιαιτερότητα του αγώνα είναι ότι στο 3ο χλμ. της διαδρομής θα υπάρχει υποχρεωτική στάση και κατανάλωση ενός ποτηριού Μπύρας Βεργινα τύπου lager. Για πρώτη φορά θα διοργανωθεί και αγώνας για τους μικρούς μας φίλους περιμετρικά του εργοστασίου (αποστάσεως περίπου ενός χιλιομέτρου).
Καιρός
Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν, φθάνοντας στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου