Η δημοσιοποίηση καταγγελίας για τη γαστροσκόπηση μετά από 2 χρόνια «ξύπνησε» το υπουργείο Υγείας

Ελπίδα στην ηλικιωμένη στην Κρήτη ότι μπορεί να κάνει τη γαστροσκόπηση που χρειάζεται σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών, δίνει η παρέμβαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας. Όμως η τραγική κατάσταση στη δημόσια υγεία απαιτεί πολλά περισσότερα…

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την καταγγελία ασθενούς ότι της έκλεισαν ραντεβού για γαστροσκόπηση σε δημόσιο νοσοκομείο της Κρήτης μετά από δύο χρόνια, δηλαδή το 2022, υπήρξε παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, που ζήτησε εξηγήσεις από τους εμπλεκόμενους και διερεύνηση της υπόθεσης.

Μετά την εξέλιξη αυτή ενδυναμώνεται η ελπίδα της ηλικιωμένης στην Κρήτη ότι μπορεί να κάνει τη γαστροσκόπηση που χρειάζεται σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών.

Όμως, η τραγική κατάσταση στη δημόσια υγεία, με συνεχείς καταγγελίες για ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, πολύωρες καθυστερήσεις και αναμονές άρρωστων ανθρώπων σε άθλιους διαδρόμους, έλλειψη στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και νοσηλευτικό προσωπικό στα όρια της εξάντλησης απαιτεί πολλά περισσότερα.

Απαιτεί λύσεις τώρα και χωρίς να χρειάζονται (και άλλες) καταγγελίες και κοινοποίηση στο διαδίκτυο, έτσι ώστε οι αρμόδιοι να αναγκαστούν να παρέμβουν προκειμένου να αποφύγουν το διασυρμό.

Ορθώς ο υπουργός παρενέβη, αλλά η παρέμβασή του και η λήψη άμεσων μέτρων χρειάζεται σε πολλούς τομείς της δημόσιας υγείας, αλλιώς θα μιλάμε μόνο για αποσπασματικές λύσεις που αποτελούν σταγόνες στον ωκεανό.

Ζήτησε εξηγήσεις και διερεύνηση της υπόθεσης

Ειδικότερα, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, υπήρξε προς τον Τύπο η πληροφορία ότι για την καταγγελία που αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνει το γύρο του διαδυκτίου, πληροφορήθηκε και ο Β. Κικιλίας ο οποίος ζήτησε αμέσως ενημέρωση και εξηγήσεις από όλες τις εμπλεκόμενες υγειονομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έδωσε εντολή να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση που αφορά στο νοσοκομείο Χανίων.


Αφήστε μια απάντηση