Φώφη Γεννηματά: «Το προσφυγικό τείνει να γίνει μια Εθνική τραγωδία»

Φώφη Γεννηματά: «Το προσφυγικό τείνει να γίνει μια Εθνική τραγωδία»

«Το προσφυγικό τείνει να γίνει μια Εθνική τραγωδία και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε οριακό σημείο έντασης» ανέφερε η πρόεδρος του ΚινΑλ κα Φώφη Γεννηματά από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε σήμερα. Σε ερώτηση δε για την αποτελεσματικότητα του θαλάσσιου φράχτη που ετοιμάζει η κυβέρνηση απάντησε «Επιτέλους, χρειάζεται αυτή η κυβέρνηση να βάλει ένα φραγμό στη γελοιότητα και στην προχειρότητα.»

«Η κυβέρνηση των δήθεν μεταρρυθμίσεων αποδείχτηκε η κυβέρνηση των μεγάλων διευθετήσεων των μεγάλων συμφερόντων. Το είδαμε αυτό στον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα του ποδοσφαίρου.» τόνισε σε δηλώσεις της η κα Γεννηματά και σημείωσε «Δεν είναι αυτή η κανονικότητα που αποζητούσε ο Ελληνικός Λαός. Μοναδική εγγύηση για την νέα αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος είναι μια ισχυρή κεντροαριστερά. Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής για μια πραγματικά προοδευτική κανονικότητα.» τόνισε.

Αναφερόμενη στη Ροδόπη και στη Θράκη σημείωσε «Έχω ισχυρούς δεσμούς με την περιοχή και εγώ προσωπικά και το Κίνημα Αλλαγής με τον Βουλευτή μας, με τα στελέχη μας, αλλά και μια βαθιά παράδοση του ΠΑΣΟΚ και βέβαια του πατέρα μου, του Γιώργου Γεννηματά που είχε πραγματικά δείξει την αγάπη του στην πράξη για την ευρύτερη περιοχή και με έμαθε κι εμένα να έχω αυτή την περιοχή στην πρώτη προτεραιότητα.» τόνισε η κα Γεννηματά σημειώνοντας ότι «Η Θράκη είναι πάντα στις προτεραιότητες» και προσθέτοντας με σιγουριά «Μπορούμε να πετύχουμε το ποσοστό της Ροδόπης πανελλαδικά και αποτελεί δέσμευσή μας».

Άσκησε και στις δηλώσεις της και αργότερα στην ομιλία της κατά την εκδήλωση κοπής πίτας της ΝΕ Ροδόπης δριμεία κριτική στη ΝΔ τονίζοντας «Είμαστε εδώ σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο. Και η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει το αφήγημά της στη γαλάζια λιτότητα, υπερ-πλεονάσματα , πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας που απελευθερώνονται, ομαδικές απολύσεις και κατάργηση στην πράξη των κλαδικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα επιδόματα προσωρινά αντί για κοινωνικό κράτος , περικοπές στις δημόσιες επενδύσεις , την ώρα που οι δημόσιες υποδομές και στην υγεία και στην παιδεία καταρρέουν.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου