ΗΠΑ: Συγκίνηση και δάκρυα στο Staples Center για τον «Black Mamba»

Με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ να σημειώνει 48 πόντους, το Πόρτλαντ νίκησε 127-119 τους Λέικερς στο Λος Άντζελες, στον -συγκινησιακά φορτισμένο- πρώτο αγώνα των «λιμνανθρώπων» μετά τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ.

Οι γηπεδούχοι τίμησαν σε αυτό το παιχνίδι τον «Μπλακ Μάμπα» και τη ζωή του σε ένα κατάμεστο «Στέιπλς Σέντερ», στο οποίο οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες φορούσαν φανέλες του Κόμπι Μπράιαντ.

USA TODAY SPORTS/ROBERT HANASHIRO

Από την πλευρά του, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς εκφώνησε ένα συγκινητικό λόγο πριν από την έναρξη του αγώνα, στον οποίο υπογράμμισε, μεταξύ άλλων:

«Ξέρω ότι κάποια στιγμή θα γίνει ένα μνημόσυνο για τον Κόμπι, αλλά εγώ βλέπω την αποψινή βραδιά ως μια γιορτή. Είναι μια γιορτή για τα 20 χρόνια του αίματος, του ιδρώτα, των δακρύων, του “χαλασμένου” σώματος που ξανασηκώθηκε, της αποφασιστικότητας να γίνει τόσο σπουδαίος όσο μπορούσε. Σήμερα γιορτάζουμε για το παιδί που ήρθε εδώ στα 18 του, αποχώρησε από την ενεργό δράση στα 38 και έγινε πιθανότατα ο καλύτερος πατέρας που έχουμε δει στα τελευταία τρία χρόνια. Ο Κόμπι είναι ένας αδελφός για μένα και, σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, το μόνο πράγμα που μοιραστήκαμε ήταν αυτή η αποφασιστικότητα να νικήσουμε και να γίνουμε σπουδαίοι. Μαζί με τους συμπαίκτες μου θέλω να συνεχίσω την κληρονομιά του, όχι μόνο γι’ αυτή τη χρονιά, αλλά για όσο μπορούμε να παίζουμε το άθλημα του μπάσκετ, το οποίο αγαπάμε, επειδή αυτό είναι που θα ήθελε ο Κόμπι Μπράιαντ. Επομένως, με τα λόγια του Κόμπι Μπράιαντ, ο Μάμπα έφυγε. Αλλά με τα δικά μας λόγια, δεν θα ξεχαστεί ποτέ».

Στο παιχνίδι δεν αγωνίστηκε για προσωπικούς λόγους ο φόργουορντ των Μπλέιζερς Καρμέλο Άντονι, ο οποίος με ανάρτησή του στο Instagram αποκάλυψε ότι δεν ήταν συναισθηματικά έτοιμος να παίξει, εξαιτίας του θανάτου του Μπράιαντ, που ήταν επιστήθιος φίλος του.

Το Ντένβερ «έσπασε» το σερί εννέα νικών του Μιλγουόκι και υποχρέωσε τους Μπακς στην τρίτη φετινή εντός έδρας ήττα τους, επικρατώντας με 127-115. Οι Νάγκετς στηρίχθηκαν στον επιθετικό πλουραλισμό τους για να φτάσουν στην επιτυχία, καθώς και οι εννέα παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με κορυφαίο τον Ουίλ Μπάρτον που σημείωσε 24.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν σε ακόμη ένα παιχνίδι ο πρώτος σκόρερ του αγώνα, καθώς έπαιξε για 32 λεπτά με απολογισμό 31 πόντους (10/22 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 8/12 βολές), 16 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα και 2 λάθη.

Απέναντι στους Νάγκετς αγωνίστηκε και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και μάλιστα τα δύο αδέλφια συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά μαζί στην αρχική πεντάδα των Μπακς. Ο Θανάσης έπαιξε για 5 λεπτά και τελείωσε τον αγώνα με 4 πόντους (2/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 0/1 βολή) και 1 κλέψιμο.

Ο Κάιρι Ίρβινγκ πέτυχε 54 πόντους και οδήγησε τους Νετς στη νίκη επί των Σικάγο Μπουλς με 133-118 στο Μπρούκλιν, ενώ το Χιούστον νίκησε 128-121 το Ντάλας στη… μάχη του Τέξας, με τους Τζέιμς Χάρντεν και Ράσελ Ουέστμπρουκ να έχουν μαζί 67 πόντους, 22 ριμπάουντ, 15 ασίστ και 7 κλεψίματα και να οδηγούν τους Ρόκετς στη νίκη.

Οι Μάβερικς αγωνίστηκαν χωρίς τον Λούκα Ντόντσιτς, που ταλαιπωρείται από κάκωση στον δεξιό αστράγαλο.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα είχαν ως εξής: Ντιτρόιτ-Τορόντο 92-105, Μπρούκλιν-Σικάγο 133-118, Νέα Ορλεάνη-Μέμφις 139-111, Φοίνιξ-Οκλαχόμα Σίτι 107-111.


Αφήστε μια απάντηση