Novartis – κατάθεση Αγγελή: Υπήρξε σχέδιο για την προφυλάκιση πολιτικών προσώπων

Novartis – κατάθεση Αγγελή: Υπήρξε σχέδιο για την προφυλάκιση πολιτικών προσώπων

Οργανωμένο σχέδιο για προφυλάκιση παραμονές των εκλογών τριών πολιτικών, του Αντώνη Σαμαρά, του Αδωνι Γεωργιάδη αλλά και του Ανδρέα Λοβέρδου, υποστήριξε, ότι υπήρξε, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, καταθέτοντας συμπληρωματικά στην έρευνα για τη Novartis και τους πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση, που διενεργείται από ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγελής κατά την κατάθεση του ενώπιον του συναδέλφου του Ευάγγελου Ζαχαρή, κατέθεσε ότι υπήρχε σχέδιο για προφυλάκιση των τριών πολιτικών προσώπων, όπως προκύπτει από συζητήσεις που είχε με την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και την τότε Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Για το λόγο αυτό ζήτησε να εξεταστούν κατ αντιπαράσταση, προκειμένου να μην αιωρείται, όπως είπε, αμφιβολία για την γνώση του εν λόγω σχεδίου.

Σύμφωνα με πηγές, ο πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, κατά τη σημερινή συμπληρωματική κατάθεσή του, αναφέρθηκε στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και της καταλόγισε όχι μόνο ανεπάρκεια (όπως είχε κάνει κατά το παρελθόν), αλλά και δόλο, ενώ προσέθεσε ότι «από όλη τη συμπεριφορά της, η κα Τουλουπάκη ήταν πασιφανές ότι στηριζόταν στις πλάτες τρίτου, δηλαδή του «Ρασπούτιν»».

Ο κ. Ζαχαρής διαβίβασε αντίγραφο της κατάθεσης του κ. Αγγελή στη Βουλή.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ