Στη Σαμοθράκη το Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους και το Δημοσιογραφικό συνέδριο

Στη Σαμοθράκη το Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους και το Δημοσιογραφικό συνέδριο

Η διοργάνωση Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους και Δημοσιογραφικού Συνεδρίου στην Σαμοθράκη με στόχο την τόνωση της τουριστικής κίνησης του νησιού περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα της Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας ΑΜθ για το 2020 το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα κατά την διάρκεια συνεδρίασης του περιφερειακού Συμβουλίου .

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη εάν δεν είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τους τουρίστες και το πρώτο βήμα έγινε με την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού αλλά και την νέα σύνδεση Αλεξανδρούπολη -Σαμοθράκη -Λήμνο που ξεκινά το καλοκαίρι,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντ. Τουρισμού κ. Αθανάσιος Τσώνης.

Ο κ. Τσώνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης το οποίο εδώ και ένα χρόνο παραμένει χωρίς καύσιμα με αποτέλεσμα να μην δέχεται πτήσεις από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον κ. Τσώνη από ένα νόμο που άλλαξε η προηγούμενη κυβέρνηση απαγορεύει εξωτερικό βυτιοφόρο να έρθει και να γεμίσει με καύσιμα τα αεροπλάνα. Χρειάζεται να γίνει αποθήκη καυσίμων που πρέπει να την κάνει ιδιωτική εταιρεία με καύσιμα η οποία όμως δεν δέχεται να επενδύσει καθώς κοστίζει πολύ ακριβά.

«Είναι απαράδεκτο το 2020 λόγω αποθήκευσης καυσίμου να μην μπορεί το «Δημόκριτος» να δεχθεί πτήσεις από το εξωτερικό. Αυτό αποτελεί πλήγμα για τον τουρισμό,» είπε ο κ. Τσώνης και κάλεσε τους βουλευτές τους φορείς και την Τ.Α. να βοηθήσουν προκειμένου να λυθεί το όλο θέμα το οποίο όπως χαρακτηριστικά είπε «είναι το μεγάλο μας στοίχημα.»

Το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας ΑΜθ για το 2020 ανέρχεται στα 5,5 εκ ευρώ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δράσεις όπως: επαγγελματική φωτογράφηση, δώρα προώθησης, παραγωγή τουριστικού βίντεο και spots,ταξίδια εξοικείωσης, φεστιβάλ, εκδηλώσεις, συμμετοχή σε εκθέσεις.

www.ert.gr

Όλγα Ορφανίδου