Στην Αθήνα τα Ευρωπαϊκά Βραβεία του JA Europe

Στην Αθήνα τα Ευρωπαϊκά Βραβεία του JA Europe

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (JA Greece) διοργανώνει φέτος από τις 24 έως τις 27 Ιουνίου, για πρώτη φορά στην Αθήνα, τον Πανευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας JA Europe Enterprise Challenge 2020.

Στο Διαγωνισμό συμμετέχουν 20 Ευρωπαϊκές χώρες-μέλη του παγκόσμιου εκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide και θα παραστούν οι CEO του JA Europe και του JA Worldwide, Salvatore Nigro και Asheesh Advani καθώς και αξιωματούχοι από την Ευρώπη, τις Η.Π.Α. και άλλες χώρες.

Οι ομάδες που θα διαγωνισθούν θα συνοδεύονται από τους CEO και τους Προέδρους του JA της κάθε χώρας και από υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων που υποστηρίζουν το JA και τις διαγωνιζόμενες φοιτητικές start-up. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, στόχος του JA Greece είναι να αναδείξει τη χώρα μας ως κέντρο όχι μόνο του αρχαίου πολιτισμού, αλλά και της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Η Τελετή Απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων – τα «Όσκαρ νεανικής επιχειρηματικοτητας», όπως έχει επικρατήσει να αποκαλούνται λόγω της επισημότητάς τους, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουνίου, στην Αίθουσα «Banquet» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

Ο Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός θα αποτελέσει την κορύφωση των πέντε μεγάλων εκδηλώσεων του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, στις οποίες θα παρουσιασθούν οι έξυπνες επιχειρηματικές ιδέες της νέας γενιάς της Ελλάδας, ενώ θα ξεδιπλωθεί το ταλέντο και ο ενθουσιασμός μαθητών και  φοιτητών για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Η αρχή θα γίνει με τις Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις σε Αθήνα (28 Φεβρουαρίου) και Θεσσαλονίκη (6 Μαρτίου) και συνεχίζονται με τους δύο Πανελλαδικούς Διαγωνισμούς στην Αθήνα, τον 15ο Πανελλαδικό Τελικό Μαθητικό Διαγωνισμό (8 Μαΐου) και τον 6ο  Πανελλαδικό Τελικό Φοιτητικό Διαγωνισμό (26 Μάϊου).

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στο

www.ert.gr

Γραφείο Τύπου ΕΡΤ