Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στον πάτο, οι αγρότες της Λέσβου στο δρόμο

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στον πάτο, οι αγρότες της Λέσβου στο δρόμο

1,5 ευρώ το λάδι 77 λεπτά το γάλα στη Λέσβο και για τα άλυτα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα έβγαλαν στους δρόμους σήμερα τους αγρότες του νησιού. Συλλαλητήριο διοργάνωσε σήμερα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου , με συγκέντρωση αγροτών στην πλατεία του ΙΚΑ και ακολούθησε πορεία δια μέσου της κεντρικής αγοράς της πόλης στη ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Εκεί οι αγρότες ζήτησαν από τη ΓΓ να κατέβει στην είσοδο και να τους συναντήσει για να της επιδώσουν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Η Χριστιάνα Καλογήρου αντιπρότεινε αντιπροσωπεία αγροτών να ανέβει στο γραφείο της για να τη συναντήσει. Οι αγρότες δε δέχτηκαν και έδωσαν νέο ραντεβού με νέα κινητοποίηση που θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες στη ΓΓ Αιγαίου αυτή τη φορά.
Η συγκέντρωση των αγροτών είχε παλμό , δεν είχε όμως της συμμετοχή που έπρεπε για το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καταγγέλει τη στάση της ΓΓ Αιγαίου:

“Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τη στάση της Γ. Γ. κα Καλογήρου προς τους αγρότες που έφτασαν στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής, μετά το συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΟΑΣΛ. Η κυρία Καλογήρου δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα των διαδηλωτών να κατέβει να παραλάβει το ψήφισμα και να ακούσει τα παράπονά τους , δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι στηρίζει την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα του νησιού δεν παραιτείται από τα δίκαια αιτήματά του. Πεισμώνει και δίνει νέο ραντεβού πολύ σύντομα στο δρόμο πιο μαζικά και μαχητικά. Η ΟΑΣΛ καλεί τα Δ. Σ. των αγροτικών συλλόγων που είναι μέλη της, σε συνεδρίαση τη Δευτέρα 3 Φλεβάρη για να πάρουν απόφαση και να σχεδιάσουν τον τρόπο δράσης , το τόπο και το χρόνο.”

The post Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στον πάτο, οι αγρότες της Λέσβου στο δρόμο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb