Κομοτηνή:Δημοψήφισμα στο Δήμο Ιάσμου

Κομοτηνή:Δημοψήφισμα στο Δήμο Ιάσμου

Ο Δήμαρχος Ιάσμου Μουμίν Οντέρ πρότεινε σήμερα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα την διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος για την ίδρυση της «Ύδρευσης–Αποχέτευσης Δήμου Ιάσμου (ΔΕΥΑΔΙ)».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμαρχου Μουμίν Οντέρ :

Αξιότιμοι Συνδημότες μου,
Εδώ και 4 μήνες η δημοτική αρχή δίνει μια πρωτοφανή μάχη για να εφαρμόσει τη δική σας εντολή. Την εντολή να διοικήσουμε με το ιστορικό ποσοστό των 65,98 %. Η οποία εντολή δυστυχώς δεν αναγνωρίζεται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης εναντία στην δική σας ξεκάθαρη ετυμηγορία.

Στόχος τους δεν είναι η γόνιμη αντιπολίτευση, αλλά ίσως η υποταγή και η ταπείνωση. Η ταπείνωση και υποταγή της δικής σας απόφασης.Δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αγνοήσει την κυρίαρχη βούληση σας. Όπως σας είναι γνωστό, η σύσταση της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης αποχέτευσης δήμου Ιάσμου καταψηφίστε με μια μόνο ψήφο διαφορά στο δημοτικό μας συμβούλιο.

Θεωρώντας αναγκαία την ίδρυση της ΔΕΥΑΔΙ κρίνω σκόπιμο την προσφυγή σε εσάς. Στις δημοτικές την λύση δίνει πάντοτε κυρίαρχα και αποφασιστικά ο λαός. Εγώ προσωπικά και ο συνδυασμός μου πορευόμαστε σύμφωνα με τις εντολές σας και λογοδοτούμε μονάχα σε σας.

Προτείνω λοιπόν στο δημοτικό συμβούλιο την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 8 Μαρτίου 2020, ημέρα Κυριακή, με ερώτημα την ίδρυση η μη της ΔΕΥΑΔΙ. Για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος απαιτείται απόφαση δημοτικού συμβουλίου με αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 των μελών του.

Ευελπιστώ ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν θα μας στερήσουν την ετυμηγορία των συνδημοτών σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα.Έτσι θα είμαστε ο 1ος δήμος πανελλαδικά που θα διενεργήσει δημοτικό δημοψήφισμα.

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου