Microsoft: Πλήρωσε 30 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής για να αποκτήσει τον Ninja;

Techblog.gr

Ninja Microsoft Mixer

Τον περασμένο Αύγουστο, ο γνωστός streamer Tyler “Ninja” Blevins εγκατέλειψε το Twitch και μεταφέρθηκε στη streaming πλατφόρμα της Microsoft. Αρκετοί πίστευαν ότι η κίνηση του ήταν λάθος, αλλά μέσα σε μόλις πέντε ημέρες είχε φτάσει ήδη τους ένα εκατομμύριο συνδρομητές στο Mixer.

Το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει υπογράψει streamer

Νεότερη αναφορά θέλει τη Microsoft να έχει πληρώσει τον Ninja 20 με 30 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής ή περίπου 18 με 28 εκατομμύρια ευρώ, για να μεταφερθεί στο Mixer. Μάλιστα, η ίδια αναφορά σημειώνει ότι ο streamer υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο.

Για όσους θέλουν ένα μέτρο σύγκρισης, ο Ninja είχε δηλώσει ότι κατάφερε να βγάλει περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής ή 9 εκατομμύρια ευρώ το 2018, από τη δραστηριότητα του ως streamer στο Twitch.

Στην αναφορά σημειώνεται ότι ένας steamer του Twitch με περίπου 10.000 ταυτόχρονα ενεργούς θεατές μπορεί να λάβει προσφορές ακόμη και ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής. Την ίδια στιγμή, μικρότεροι streamers μπορούν να λάβουν μέχρι και ένα εκατομμύριο δολάρια Αμερικής.

Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι αν κάποιος το προσπαθήσει πραγματικά μπορεί να έχει αυξημένα έσοδα από την ενασχόληση του με το streaming παιχνιδιών. Ο Ninja και η υποτιθέμενη εξαγορά του από το Mixer αποτελούν ξεκάθαρο παράδειγμα.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι ο streamer είχε έσοδα εκατομμυρίων δολαρίων στο Twitch, η Microsoft θα έπρεπε να του προσφέρει ένα αρκετά μεγάλο συμβόλαιο για να τον αποκτήσει. Ωστόσο, όλα αυτά αποκτούν βάση μόνο εάν ο Ninja δεν μεταφέρθηκε οικειοθελώς στο Mixer, αλλά παρακινούμενος από τα οικονομικά οφέλη που θα του προσέφερε αυτή η κίνηση.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος