Κοροναϊός: Αυξάνονται κρούσματα και θύματα-Σε εγρήγορση οι υγειονομικές αρχές παγκοσμίως

Κοροναϊός: Αυξάνονται κρούσματα και θύματα-Σε εγρήγορση οι υγειονομικές αρχές παγκοσμίως

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού, ενώ ο ΠΟΥ αναβάθμισε σε υψηλή από μέτρια, τη διεθνή απειλή από τον νέο κοροναϊό. Στην Κίνα, η επιδημία έχει στοιχίσει τη ζωή 106 ανθρώπων, ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τις 4.000. Οι αρχές αναβάλλουν επ’ αόριστον την έναρξη του β’ εξαμήνου σε σχολεία και πανεπιστήμια και προτρέπουν τους πολίτες να αναβάλλουν τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Η Κίνα «έχει την πλήρη δυνατότητα» και την «πίστη» ότι μπορεί να νικήσει «τη μάχη εναντίον της επιδημίας», διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ο Κινέζος πρεσβευτής στον ΟΗΕ τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Στις Βρυξέλλες, συνεδρίασε εκτάκτως χθες η Επιτροπή Ασφάλειας Υγείας, ενώ αρκετές χώρες ετοιμάζουν επιχειρήσεις επαναπατρισμού διπλωματών και εκατοντάδων άλλων πολιτών τους που ζουν στις κινεζικές περιοχές έξαρσης του ιού.

Αργά χθες το βράδυ το βαυαρικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας στη νότια Βαυαρία είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από τον ιό στη Γερμανία. Πρόκειται για τη δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα που πλήττεται από τον κοροναϊό μετά τη Γαλλία με 3 κρούσματα.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα νοσοκομεία της χώρας μας για τυχόν κρούσματα του ιού. Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε με την Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με θέμα τα έκτακτα μέτρα για τον κοροναϊό.


Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Κοροναϊός: Εξαπλώνονται γεωγραφικά τα θύματα – ΠΟΥ: «Υψηλός βαθμός απειλής» (video)

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου