Το πανέμορφο γραφικό χωριουδάκι της Ιθάκης, που σύμφωνα με την παράδοση έζησε ο Καραϊσκάκης | Tr

  • Του ΜΑΡΙΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ

Όταν οι άλλοι μιλούν για Σειρήνες και αφηγούνται ιστορίες για μυθικούς Γίγαντες και Μάγισσες, εσύ θα ξέρεις ότι η Ιθάκη είναι αληθινή. Ζει στο παρόν και σου δίνει αρκετούς «σύγχρονους» λόγους για να πλάσεις μαζί της τη δική σου καλοκαιρινή ιστορία.

Εδώ ο χρόνος σταματάει κι εσύ απλώς απολαμβάνεις τη στιγμή. Από τα πιο όμορφα σημεία του νησιού, το παραδοσιακό επτανησιακό χωριό Κιόνι με το γραφικό του λιμανάκι, αποτελεί ιδανικό αραξοβόλι για δεκάδες κότερα και σκάφη το καλοκαίρι. Έτσι κάπως το ανακάλυψαν πρώτοι οι Ιταλοί, οι Άγγλοι και μετά οι Έλληνες τουρίστες.

Το πανέμορφο χωριό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά και ξεκινά από ψηλά, από την Ράχη και κατηφορίζει αρμονικά προς τη θάλασσα φτάνοντας στο κλειστό, πανέμορφο λιμανάκι. Εκεί θα βρεις αρκετές ταβερνούλες και ελάχιστα αλλά πολύ περιποιημένα μαγαζάκια με είδη δώρων. Αν περπατήσεις στη δεξιά πλευρά του, θα δεις τμήμα από το πέτρινο σπίτι όπου ζούσε ο Καραϊσκάκης, ενώ από εκεί ο δρόμος συνεχίζει προς μικρούς απομονωμένους κολπίσκους, ιδανικούς για μπάνιο. Στο τέλος, και λίγο πριν το μάτι χαθεί στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου, διακρίνονται τρεις καλοδιατηρημένοι ανεμόμυλοι.


Αφήστε μια απάντηση