Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι ελληνικές απόψεις για τη διαμόρφωση της Κοινής Πολιτικής Μετανάστευσης και Ασύλου

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι ελληνικές απόψεις για τη διαμόρφωση της Κοινής Πολιτικής Μετανάστευσης και Ασύλου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με σημερινή επιστολή του στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, και την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, κα Ylva Johansson, εξέθεσε τις βασικές ελληνικές απόψεις εν όψει της διαμόρφωσης της πρότασης της Επιτροπής για την Κοινή Πολιτική Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε την επιτακτική ανάγκη τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δείξουν αποτελεσματική αλληλεγγύη στα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής, όπως η Ελλάδα. Υπογράμμισε, ακόμη, την ανάγκη επιμερισμού των βαρών με σχετική συνδρομή στα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής, αφού τα σύνορα των κρατών αυτών είναι και σύνορα της Ένωσης.

Επιπλέον, εστίασε στην ανάγκη περαιτέρω αξιοποίησης των πρωτοβουλιών που έχει ήδη καταθέσει η Ελλάδα, δηλαδή την τριμερή πρωτοβουλία Ελλάδας-Κύπρου-Βουλγαρίας για την Ανατολική Μεσόγειο, την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Επιστροφών και την πρωτοβουλία για την καταπολέμηση των παράνομων δικτύων διακίνησης μεταναστών.

The post Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι ελληνικές απόψεις για τη διαμόρφωση της Κοινής Πολιτικής Μετανάστευσης και Ασύλου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb